USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

У Чорнобильській зоні затримали сталкерів з Волині

11 Січня 2021 16:56
У зоні ЧАЕС поліцейські затримали 11 туристів-порушників.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Київській області.

Більшість сталкерів – жителі міста Києва, які прибули до зони відчуження з метою екстремального туризму. Всі вони проникли на територію незаконно, минаючи контрольно-пропускні пункти. Так, під час патрулювання поблизу відселеного міста Прип’ять, а також сіл Поліське та Стечанка поліцейські виявили 11 шукачів екстремального туризму з міста Києва, Київської та Волинської областей. Найстаршому з них 32 роки, а наймолодшому – 18.

Варто зазначити, що 32-річна жінка та 21-річний юнак, виявлені поблизу Прип’яті, відвідували незаконно зону ЧАЕС не вперше. Тиждень тому поліцейські склали щодо них адміністративні матеріали за фактом проникнення до забороненої зони.

Відносно всіх порушників поліцейські склали протоколи за ст. 46-1 (Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Порушникам загрожує покарання у вигляді штрафу від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Адміністративні матеріали направлені до суду для ухвалення рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
007 Показати IP 11 Січня 2021 23:20
Три веселих гусі один сірий , другій білий , третій в капелюсі
Остап Вакарчук Показати IP 12 Січня 2021 09:13
Сталкер, це буквально провідник. Людина, що проводить інших людей через певні небезпечні місця: гори, ліси, тощо. Тобто допомагає бажаючим долати труднощі з екстримального туризму. Знайшлися так сказать "сталкери". Це не сталкери це хулігани, порушники та настоящі бродяги, які без діла під видом провідників вештаються такими ось місцями у пошуках проблем на свою та чужу голову та шукають де щось поцупити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus