USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

У Зімбабве через посуху загинули 100 слонів

13 Грудня 2023 23:38
Щонайменше 100 слонів загинули в найбільшому національному парку Зімбабве на півдні африканського континенту через висихання водойм.

Про це повідомляє Міжнародний фонд захисту тварин (IFAW).

Зазначається, що цьогорічний період літніх дощів затримується на п’ять тижнів через кліматичне явище Ель-Ніньйо. У результаті цієї затримки через нестачу води у національному парку Хванге загинули щонайменше 100 слонів.

Читати ще: ООН назвала 2023 рік найспекотнішим за всю історію людства

«У 2019 році в Зімбабве через сильну посуху загинули понад 200 слонів; це явище повторюється», – сказав директор ландшафтної програми IFAW Філіп Кувавога.

На території парку наявні 104 свердловини, які працюють від сонячної енергії, проте, за словами адміністрації парку, цієї кількості недостатньо, щоб протистояти екстремальним температурам, які призводять до висихання водойм. Залежні від води тварини, серед яких і слони, страждають найбільше, йдеться у матеріалі.

Феномен Ель-Ніньйо полягає у різкому підвищенні температури (на 5-9 °C) поверхневого шару води на сході Тихого океану (у тропічній і центральній частинах) на площі близько 10 мільйонів км².

Читати ще: Слони звертаються один до одного за іменами. Дослідження
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus