USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У Зеленського та в РНБО відреагували на зміну ядерної доктрини РФ

25 Вересня 2024 22:32
Ядерний шантаж президента РФ Путіна – це страх перед українською зброєю, яка позбавляє РФ стратегічних складів озброєнь, завдає шкоди можливостям продовжувати терор.

Таку заяву зробив керівник Центру протидії дезіонформації при РНБО України Андрій Коваленко на тлі новин про зміну ядерної доктрини РФ, передає УНІАН.

«Це страшилка від страху. Нічого більше», – зазначив він.

Коваленко додав, що за планом Путіна,оновленню ядерної доктрини та погрозам мали передувати вдалі випробування міжконтинентальної ракети «Сармат»: «От тільки вона не змогла злетіти».

Читати ще: Путін знайшов виправдання застосуванню ядерної зброї, – ISW

На оновлення ядерної доктрини РФ відреагував і голова Офісу президента України Андрій Єрмак.

«Крім ядерного шантажу, у Росії більше немає нічого, ніяких інших інструментів залякування світу. Ці інструменти не спрацюють», – заявив він.

25 вересня Путін заявив, що Росія внесла поправки до своєї доктрини ядерного стримування, і тепер вона може завдати ядерного удару по неядерній державі, наприклад, через запуск безпілотників.

Згідно з його заявою, РФ може застосувати ядерну зброю в разі агресії проти Білорусі, а також якщо противник, використовуючи звичайну неядерну зброю, створює критичну загрозу російському суверенітету.

Раніше близькі до Кремля джерела заявили газеті The Washington Post, що тактика залякування Заходу ядерною зброєю втрачає свою ефективність. Тепер Володимир Путін повинен придумати якісь нові інструменти для того, щоб захистити свої «червоні лінії». Однак наразі нічого, крім перекладання ядерного кийка з руки в руку, придумати не вдалося.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 26 Вересня 2024 04:28
страшилки агонізуючого діда.. прикро, що його, з однією ногою в могилі, не зупиняють.. старий дебіл намагається наслідити в підручниках історії..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus