USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

У Запорізькій та Херсонській областях окупанти будують катівні, – Зеленський

18 Квітня 2022 00:02
У Запорізькій та Херсонській областях окупанти будують катівні, викрадають представників місцевої влади, шантажують вчителів, крадуть гуманітарну допомогу.

Про це йдеться у вечірньому зверненні президента 17 квітня.

Зеленський подякував українцям, які у перший день змагань здобули медалі на «Іграх нескорених».

Президент також зазначив, що російські війська готуються до наступу на сході найближчим часом.

«Вони хочуть добити і знищити Донбас», – сказав він.

Гарант нагадав, що 17 квітня окупанти обстріляли Харків, внаслідок чого 5 людей загинули.

«Тільки за чотири останні дні у Харкові від дій російської армії (міномети, артилерія) загинули 18 людей, 106 поранено. Це ніщо інше, як терор», – заявив Зеленський.

Президент також зазначив, що в Запорізькій та Херсонській областях окупанти будують катівні, викрадають представників місцевої влади, шантажують вчителів, крадуть гуманітарну допомогу.

У відеозверненні йшлося і про те, що Президент України в розмові із директором МВФ Крісталіною Георгієвою торкнувся конкретних напрямків можливої співпраці із МВФ як найближчим часом, так і у перспективі кількох років.

Зеленський сказав, що із середи, 20 квітня, у додатку «Дія» внутрішні переселенці зможуть подати заяву на отримання допомоги і додав, що уряд розгортає спеціальні пункти, де людям допомагатимуть із тимчасовим помешканням та грошима. Пункти облаштують на залізничних станціях та вокзалах.

Наостанок президент відзначив державними нагородами 188 військових ЗСУ, 553 бійці Нацгвардії, 64 прикордонники, 5 поліцейських, 26 рятувальників, 6 захисників отримали звання Героїв України
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus