USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.58

У Запоріжжі працівник енергокомпанії готував теракти проти військовослужбовців

4 Червня 2024 12:35
Контррозвідка Служби безпеки України запобігла серії терактів проти військовослужбовців Сил оборони у прифронтовому Запоріжжі. Затримали агента ФСБ, який готував їх проти військовослужбовців ТЦК.

Про це повідомила 4 червня пресслужба СБУ.

«У результаті спецоперації на гарячому затримали російського агента, який готував підриви авто працівників місцевих військкоматів. Фігурант мав виявити такі транспортні засоби, а потім встановити під ними саморобні вибухові пристрої дистанційного керування. Щоб ідентифікувати потенційні цілі, агент щоденно стежив за парковками поблизу військкоматів. У подальшому він мав отримати від свого російського куратора детальні інструкції щодо часу та способів вчинення терактів з використанням вибухівки», – звітує відомство.

Читати ще: СБУ затримала 18-річного зрадника, який допомагав РФ готувати новий наступ на Харківщину

Завдяки оперативному реагуванню СБУ ворожий задум було зірвано. Російського агента затримали, коли він проводив дорозвідку поблизу об’єкта Сил оборони. У нього вилучили мобільний телефон із доказами злочинної діяльності.

Служба безпеки провела додаткові заходи для убезпечення місць перебування та маршрутів пересування військовослужбовців ЗСУ. Встановила, що фігурант шпигував також за трансформаторними підстанціями Запоріжжя.
Агентом виявився охоронець місцевої енергокомпанії, якого ФСБ дистанційно завербувала у квітні цьогоріч.

Читати ще: СБУ викрила у Києві соратників Медведчука, які розвивали його московський проєкт «Другая Украина»

У поле зору агресора він потрапив через свою доньку, яка проживає в Москві та співпрацює з російською спецслужбою.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus