USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.45 10.60

У Запоріжжі ділки допомагали громадянам РФ легалізуватися в Україні

11 Квітня 2023 16:09
Служба безпеки проводить системну боротьбу з міжнародною організованою злочинністю, яка загрожує державній безпеці України в умовах війни.

Під час слідчо-оперативних заходів у Запоріжжі нейтралізовано кримінальне угруповання, яке проводило незаконну легалізацію іноземців у нашій державі. Про це повідомили в СБУ.

Серед основних клієнтів зловмисників були громадяни рф, які причетні до вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, у тому числі вбивств. Для них ділки виготовляли фальшиві візи, паспорти та посвідки на проживання в Україні. У подальшому частина іноземців планувала виїхати до ЄС.

Вартість підроблених документів становила від $2000 до $3000 з людини. Сума залежала від терміновості «замовлення».
Крім цього, ділки пропонували своїм клієнтам фейкові перепустки на спецтранспорт за зразком міськради, які давали право безперешкодного проїзду під час комендантської години.
Також вони виготовляли для ухилянтів фіктивні документи про непридатність до військової служби. За оперативною інформацією, з червня минулого року такими «послугами» встигли скористатися понад 90 осіб.

Читати ще: Заробили майже мільйон доларів: на Волині та Рівненщині викрито схему переправлення ухилянтів за кордон

Як свідчать матеріали слідства, до складу злочинної групи входило п’ять мешканців регіону, яких раніше притягували до кримінальної відповідальності. Підпільний бізнес вони організували у двох офісних приміщеннях в середмісті Запоріжжя. Там встановили комп’ютерну техніку та обладнання для виготовлення підробок. Клієнтів підшукували через особисті зв’язки, а також на спеціалізованих інтернет-форумах.
Наразі організатору та ще двом активним учасникам угруповання повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон).

Організатору групи вже обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus