USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.33 41.60
  • PLN 10.60 10.75

У Заболоттівській громаді під час благодійного турніру з мініфутболу зібрали понад 15 тис. грн для бійців 14-ї бригади

Сьогодні 09:50
У неділю, 25 серпня, в селищі Заболоття Ковельського району відбувся благодійний турнір з мініфутболу. Його метою став збір коштів для заболоттівчанина Сергія Яковука, який вже третій рік поспіль захищає нашу країну на одному з найгарячіших напрямків фронту.

Ініціаторами проведення матчу стали жителі громади Андрій Головій та Аркадій Оліферук, який також брав участь у бойових діях з самого початку повномасштабного вторгнення.

«Любов до футболу була в нас ще зі шкільних років, а коли почалося доросле життя, часу на улюблене заняття ставало все менше. Нещодавно у нас виникла ідея зібратися, як у давні добрі часи, та зіграти, а потім вирішли поєднати приємне з корисним. Оскільки наш односельчанин, боєць МПБ 14-ї ОМБР Сергій Яковук разом з побратимами потребували допомоги, ми вирішили провести цей турнір, щоб зібрати необхідні кошти», – розповідає про ідею провести змагання один з організаторів Аркадій.
«Якщо чесно, складнощі полягали в тому, щоб зібрати необхідну кількість гравців, через важкий для всієї країни час. Але, відверто кажучи, результат перевершив усі очікування», – ділиться Андрій моментами підготовки до турніру.
Зі слів хлопців, такий формат спортивного поєдинку обрали, бо в селищі є для цього відповідна інфраструктура.

«З давніх-давен так повелося, що футбол став одним з найпопулярніших видів спорту в світі. Незважаючи на те, чи це, наприклад, столиця Франції – Париж, чи селище Заболоття, в будь-якому випадку футбол збирає багато глядачів, незалежно від статі та віку. Тому ми вирішили, що саме завдяки цьому виду спорту зможемо зібрати чималу суму грошей. Чому саме мініфутбол? Тому що в Заболотті для цього є необхідна інфраструктура – майданчик на території школи», – зазначає Аркадій.
Організатори змагань неабияк тішаться з того, що у громаді активно підтримали їхню ініфіативу.

«Яскравим фідбеком від жителів громади була велика кількість людей, яких зацікавила наша подія, а також розмір суми, яку вдалося зібрати. Як відрадно було дивитися на те, що задовго до початку турніру зібралося багато молоді та охочих якщо не пограти, то подивитися матч і долучитися до збору. На душі всім стало тепліше від простого повідомлення від Сергія і його побратимів «Дякую», – не приховуючи емоцій, розповідає Андрій.
Читати ще: «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: у суботу в Луцьку через патріотичний забіг буде змінено рух громадського транспорту

У результаті благодійного турніру, в якому, звісно, перемогли дружба й побратимство, завдяки небайдужим жителям громади було зібрано 15121 гривню. Гроші вже відправили за призначенням.
А всі охочі долучитися до доброї справи та підтримати військовослужбовців МПБ 14-ї ОМБР можуть зробити це за реквізитами:

5375414149855370 – МоноБанк;

5169360006388841 – ПриватБанк.

Катерина ГОЛОВІЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus