USD 41.15 41.47
  • USD 41.15 41.47
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.55 10.70

У ЄС зріс попит на українських заробітчан: кого шукають найбільше

22 Грудня 2020 11:59
У Європейському Союзі попит на українських працівників зріс на 40% за останні півроку. Польща, Німеччина та Чехія залишаються найпопулярнішими країнами серед українців, що шукають роботу за кордоном.

Про це повідомляє OBOZREVATEL.

За кордоном найчастіше чекають на таких спеціалістів:

У Польщі - пакувальників, різноробочих, кравців, водіїв, будівельників.

У Німеччині - доглядальниць, плиточників, сантехніків, електриків, пакувальників.

У Чехії - робочих на завод, покоївок, зварювальників, електриків, водіїв.

«Карантинні обмеження сприяли зниженню нелегального працевлаштування за кордоном. Одного біометричного паспорту недостатньо – без запрошення на роботу від роботодавця та підтвердженого місця резервації перестали пропускати за кордон. На мою думку, нові реалії – збільшення попиту на українських робітників, легалізація працевлаштування та формування ринку надійних роботодавців – зберігатимуться й наступного року», – повідомила керівник відділу по роботі з партнерами Jooble Олена Кірільєвніна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Остап Вакарчук Показати IP 22 Грудня 2020 12:24
Чого це ЄС шукає робітників тільки з України. Ви мене вибачте, але у тих державах, яких ви вказали зараз втроє-вчетверо разів більше робітників з інших країн чим тих же українців. Наприклад з Росії, Молдови, Білорусії та з інших країн пострадянського простору. Таке враження, що кращих робітників, кращих покоївок ніж з України більше ніде у світі не має. Ханжество пишете якесь натуралізоване. Кожна жаба схвалює своє болото.
Лучанин до Остап Вакарчук Показати IP 22 Грудня 2020 16:08
А в чому тут похвала? Українці вже прославились як народ, що любить робити низькокваліфіковано роботу
Вiртуоз йоршику Показати IP 22 Грудня 2020 13:29
Конкуренцiя???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus