USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.55 41.90
  • PLN 10.45 10.60

У ВР заблокували трибуну, вимагали заборонити УПЦ МП

Сьогодні 15:20
У вівторок, 23 липня, кілька десятків народних депутатів заблокували трибуну у Верховній Раді. Вимога – поставити на розгляд законопроєкт про заборону релігійних організацій, який фактично унеможливить діяльність УПЦ МП в Україні.

Депутати вдалися до блокування у відповідь на те, що питання щодо заборони відмовились навіть ставити на голосування.

Йдеться про законопроєкт №8371, який унеможливлює в Україні діяльність релігійних організацій, що мають зв’язки з Російською Федерацією. Проти винесення його на розгляд проголосувала фракція "Слуга народу" та колишні депутати ОПЗЖ.

Поміж блокувальників – волинські нардепи Ігор Гузь, Ірина Констанкевич.
"Разом з колегами блокуємо трибуну Верховної Ради! Вимагаємо голосування і прийняття закону #8371 про заборону московської церкви! Не дивлячись на таку вимогу, засідання фактично перенесли аж на серпень! Уявляєте? Все зробили, аби залишити руку москви в храмах і головах прихожан. Це не рішення! Чекати ми вже не маємо права! Вимагаємо провести голосування і підтримати заборону московської церкви в Україні!

Також вимагаю від правоохоронців та органів державної влади виселити московську церкву з Успенського собору у Володимирі. Недопустимо, коли така святиня лишається в лапах країни-агресора!" – висловився волинянин Ігор Гузь.
Читати ще: У Криму зносять останню українську церкву
"Блокування трибуни – не метод, але коли позицію 240 депутатів не чують, довелося підтримати і таку форму пошуку компромісу щодо узгодженої версії законопроєкту про московську фсб мережу, яка приховується за церквою. Останньою краплею стало закриття москалями останньої (!!!) української церкви в Криму. А перед цим ми отримали матеріали, як у 2022-му в Мелітополі росіяни закрили усі громади української ПЦУ, католицькі і протестантські, і священників кинули на «підвал»… Навіть протестантського пастора з америнським громадянством... і такі «релігійні» зачистки пройшли в усіх населених пунктах, містах і містечках..." – написала Ірина Констанкевич.

Зрештою Верховна Рада офіційно розійшлася до серпня. Утім наступне засідання Ради почнуть із законопроєкту про заборону російської церкви в Україні. Але поки незрозуміло, коли це буде, уточнив нардеп Володимир Вʼятрович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP Сьогодні 15:37
А повоювати *патріот* гузь не бажає? Чи сидіти в кріслі і отримувати зарплату вигідніше?
Оляля Показати IP Сьогодні 15:55
Колаборанти не дають заборонити путлєровську секту Мп Упц
123 Показати IP Сьогодні 16:32
У ніч з 4 на 5 вересня 1943 року за благословенням Йосипа Сталіна було створено нову церковну організацію під назвою "Руська православна церква Московського патріархату" - тобто йдеться про нинішню РПЦ МП. До 1917-го ця церква мала назву "Російська правоверна церква грецького канону". Девіз « за Лєніна, за Сталіна, за партію» не працював, німці були під Москвою. Церква могла дати мотивацію людям. Тому і створив, але кагебістську Вже 7 листопада 1943, з нагоди 26-ї річниці жовтневого більшовицького перевороту, коли тисячі священиків і віруючих, хто в таборах або катакомбах, а хто на чужині, здійснювали траурні панахиди та молебні за невинно убієнними жертвами комуністичного режиму, совєтський патріарх Сергій у московському Богоявленському кафедральному соборі відслужив урочисту літургію. У цьому соборі відбулася служба «за Богом збережену країну нашу і владу її, очолювану Богом дарованим вождем», а також проголошувалися многоліття цьому «антихристу». Такого блюзнірства християнська Церква мабуть ще ніколи не знала... Утім подібне відбувається й зараз - московські попи благословляють війну проти України та українського народу. Отже нічого дивного, що коли у 1944 році Червона Армія займає території Західної України одним зі спільних завдань РПЦ та радянської влади було знищити там Українську греко-католицьку церкву. Ось так, 80 років тому виникло те, що ми зараз називаємо "Московський Патріархат".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus