USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.36 10.50

У восьми волинських селах виявили лейкоз в корів: у чому небезпека

26 Червня 2023 08:56
У восьми селах Любешівської громади спеціалісти Держпродспоживслужби зафіксували випадки лейкозу у корів.

Про це розповів Суспільному начальник Камінь-Каширського управління Держпродспоживслужби Анатолій Неродик.

Наразі відомо про 15 хворих тварин. Інфекційну недугу зафіксували на території сіл Ветли, Гірки, Бірки, Цир, Лахвичі, Дольськ, Велика Глуша, Невір.

Зі слів Анатолія Неродика, частина власників уже здали хворих тварин на забій, окремі господарі продовжують їх утримувати.

«Це одноосібники, господарств тут немає. Найімовірніше, хворобу привезено з Рівненської області, куди їдуть люди купувати корів. Зараз ведемо з власниками роз'яснювальну роботу», – сказав Анатолій Неродик.

Загалом у Камінь-Каширському районі волиняни тримають майже чотири тисячі корів. Як додав посадовець, лікування від лейкозу у корів немає, волинянам рекомендують здавати усіх недужих тварин на забій.

У чому небезпека хвороби

Це захворювання великої рогатої худоби є вірусним. Збудник хвороби подібний до вірусу, що провокує лейкемію (білокрів’я) в людей.

Молоко від заражених корів не можна продавати молокопереробним підприємствам чи на ринках, для особистого споживання варто пастеризувати за температури 80° C. Також перед купівлею тварини слід перевіряти у власника паспорт з усіма проведеними обробками і дослідженнями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus