USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.75

У ВООЗ заявили, що COVID-19 не вдалося взяти під контроль: ми перебуваємо в епіцентрі пандемії

6 Жовтня 2021 14:09
Пандемія коронавірусу (COVID-19) все ще динамічно розвивається, хворобу не вдалося взяти під контроль. Минулого тижня зафіксували 3,1 млн нових випадків зараження і 54 тис. смертей.

Про це повідомила керівниця з реагування на COVID-19 у Всесвітній організації охорони здоров’я Марія ван Керхове, передає Le Figaro. Вона підкреслила, що помилково припускати, що пандемія майже закінчилася, пише Обозреватель.

«Ми ще не вийшли з лісу. Ми повністю перебуваємо в епіцентрі цієї пандемії. Але чи посередині, ми поки не знаємо, тому що, відверто кажучи, ми не використовуємо інструменти, які у нас є зараз, щоб наблизитися до кінця», – говорила вона.

Ван Керхове розповіла, що в деяких містах відділення інтенсивної терапії та лікарні переповнені, люди вмирають, а на вулицях люди поводяться так, ніби пандемія повністю закінчилася.

Експертка ВООЗ акцентувала, що більшість госпіталізацій і летальних випадків реєструють серед невакцинованих пацієнтів. Вона засудила тих людей, хто виступає проти вакцинації і поширює хибну інформацію щодо COVID-19.

Ван Керхове попередила, що коронавірус у кінцевому підсумку не буде під контролем і нікуди не дінеться.

«Можливість викорінити вірус або навіть знищити цей вірус на глобальному рівні була втрачена із самого початку. Він був загублений, тому що ми не атакували цей вірус на глобальному рівні настільки енергійно, наскільки це можливо», – резюмувала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus