USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.35 10.50

У волинських містах хочуть відкрити центри реабілітації для воїнів

19 Березня 2023 10:59
Напрочуд важливим є питання реабілітації поранених військовослужбовців. Для його розв'язання на Волині потрібно відкрити ще низку відповідних центрів.

Про це йшлося 16 березня під час сесії Волинської обласної ради.

Депутат Ярослав Матвійчук розповів, що зараз нагальне питання – створення реабілітаційних центрів для військовослужбовців.

«Наші медики виконують титанічну роботу. Спілкувався з персоналом лікарні Володимира. Зараз там перебувають 100 військових. Термін лікування може бути надзвичайно довгим. Ми давно говоримо про питання реабілітації в нашій області. Вже перші кроки в цьому напрямку зроблено. Працює центр у Луцьку. Починає працювати центр у Володимирі. Ми виділили низку приміщень для реабілітації військових. Найближчим часом розпочнуться ремонтні роботи», – сказав депутат.

Він відзначив, що Володимир – місто військовослужбовців, тому наявних центрів реабілітації в області недостатньо.

«Командири військових частин звертаються для того, щоби розгортати серйозну реабілітацію в області. У Володимирі є станція переливання крові. Частину приміщень цієї станції практично не використовують. Висловлюю прохання: розглянути можливість передання цих приміщень нашим територіальним медичним об’єднанням, де можна було би проводити повноцінну реабілітацію військових. Також потрібно визначити, де військові зможуть проходити реабілітацію в інших населених пунктах області, та сформувати обласну програму реабілітації, узгодити це питання з НСЗУ», – зазначив Ярослав Матвійчук.

Свій запит він спрямував голові облради, очільнику ОВА та керівнику управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Депутати підтримали запит колеги на голосуванні.

Голова облради Григорій Недопад наголосив, що в області є два комунальні санаторії, які вже можуть надавати послуги з реабілітації.

«У багатьох громадах є воїни, які потребують реабілітації, які постійно її потребуватимуть. Депутати обласної ради мають звертатися до голів громад, депутатських корпусів, аби вони закладали в програми кошти саме на реабілітацію мешканців своїх громад. Ми ж робитимемо все можливе, аби така реабілітація відбувалася», – сказав Григорій Недопад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
васько бузьско Показати IP 19 Березня 2023 19:23
Центр реабилитации на бази Згоранського санаторию

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus