USD 41.10 41.45
  • USD 41.10 41.45
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.43 10.58

У Волинському ТЦК створять місця для спілкування адвокатів з клієнтами

24 Вересня 2024 19:43
Спеціальне місце для проведення зустрічей між адвокатами та військовозобов’язаними зʼявиться у Волинському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Про це повідомили у Національній асоціації адвокатів України.

Таке рішення військове командування прийняло після наради з представниками Національної асоціації адвокатів України, повідомив Волинський ТЦК у листі від 19.09.2024 № 1104. Там вважають, що така практика має позитивний досвід реалізації.

Нагадаємо, нещодавно у цьому ТЦК заявляли, що адвокати не повинні втручатися у процеси мобілізації та проходження військово-лікарської комісії. Цю заяву прокоментували в Уповноваженого ВР з прав людини та у НААУ. Крім цього, НААУ підготувала і направила звернення до Міністра оборони України та Командувача Сухопутних військ ЗСУ стосовно захисту прав адвокатів.

У відповідь Волинський ТЦК заявив, що не ставив собі за мету жодним чином обмежувати права адвокатів або позбавляти громадян конституційного права на правовий захист.

Читати ще: У Луцьку нібито батька-одинака доставили до ТЦК. У поліції пояснили, що його розшукували через неоновлені дані

«Ми повністю поділяємо ваше занепокоєння щодо можливих неправомірних тлумачень тексту, які могли призвести до враження, що Волинський ОТЦК та СП має на меті дискредитувати адвокатів та адвокатську спільноту в цілому, – йдеться у відповіді. – Ми високо цінуємо вашу роль як захисників конституційних прав громадян України і в жодному разі не підтримуємо жодних дій, що могли б призвести до маргіналізації адвокатури або обмеження її законних прав і обов’язків».

Також в ТЦК запевнили, що повністю усвідомлюють значення правничої допомоги для громадян і не мали на меті викликати сумніви в її важливості. «Ми розуміємо, що адвокати відіграють важливу роль у захисті прав громадян, і мобілізаційний процес, як і будь-яка інша державна процедура, має відбуватися з дотриманням законних прав і свобод громадян. Зі свого боку, ми готові сприяти побудові конструктивного діалогу з представниками адвокатури та впевнені, що разом зможемо уникнути непорозумінь у майбутньому», – йдеться у листі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 25 Вересня 2024 07:28
Адвоката беруть для його присутностi прри спiлкуванi з чинушами-!!! Вiйськовий,вiйськовозобовязаний - не сидить в тюрьмi,щоб хтось обмежував його права!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus