USD 41.35 41.70
  • USD 41.35 41.70
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

«У нас все під контролем»: у Центрі служби крові на Волині вистачає крові всіх груп та резус-факторів

26 Лютого 2022 15:08
У соцмережах шириться інформація про те, що у Волинському обласному Центрі служби крові не вистачає компонентів тієї чи іншої групи або резус-фактора, утім вона не відповідає дійсності.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла тимчасова виконувачка обов’язків медичного директора КП «Волинський обласний Центр служби крові» Валентина Крам.

«Ми працюємо над тим, щоб кров різної групи або резус-фактора була у достатній кількості. Сьогодні брали виключно донорів з третьою або четвертою групою з резусом мінус, а також четверту групу з плюсом, щоб повністю збалансувати наш запас», - наголосила медик.

З її слів, у базі є достатня кількість донорів. Окрім того, людей, які виявили бажання стати донорами або стали ними, заносили у списки та диференціювали за групами крові.

«Якщо ми бачимо, що нам потрібна, до прикладу, четверта мінус, ми по своїх списках шукаємо відповідного донора, телефонуємо і людина до нас приходить і здає кров. Але якщо до нас звертається донор із тією групою крові, якої наразі у банку достатньо, ми просто заносимо її у список і при потребі телефонуємо. Компоненти крові мають термін придатності. І якщо ми одномоментно заготуємо дуже багато біоматеріалу і не використаємо, через місяць у нас не залишиться донорів. Моніторимо ситуацію. У нас все під контролем», - зазначила Валентина Крам.

Читати ще: Волинян, які хочуть здати кров, просять попередньо телефонувати

Вона підкреслила, що Волинський обласний Центр переливання крові працює щодня без вихідних.

Усіх охочих стати донорами просять телефонувати за номером 72-00-63 та вносити себе у списки, залишивши інформацію про групу крові, резус-фактор та контактний номер телефону.

Забір крові відбувається з 8:30 до 13:00 щодня.

Утім, на станції переливання крові наполегливо просять донорів не приходити без попереднього запису, оскільки станом на той чи інший день запасів крові тієї чи іншої групи може бути достатньо.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus