USD 40.60 41.00
  • USD 40.60 41.00
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30

Буде красиво: у Волинському облмуздрамтеатрі – великий ремонт

4 Липня 2024 11:49
У Волинському академічному облмуздрамтеатрі імені Тараса Шевченка стартували ремонтні роботи. У приміщенні замінюють світильники, циклюють паркет, монтують додаткові вбиральні, фарбують підлогу та оновлюють головну сцену.

Про це Суспільному розповів директор театру в Луцьку Сергій Скулинець. З його слів, оновлюють також сцену і простір у фоє.

Ремонтні роботи в театрі розпочали з підлоги в глядацькій залі, яку кілька годин фарбували понад 20 людей, зазначила техпрацівниця Галина Войцеховська.

"Я прибиральниця, працюю більш як 25 років. Як закінчується сезон, ми завжди після всіх прибираємо, робимо потрошки ремонти. Треба оновлювати кожного року, тому що тут проходять тисячі людей на вистави, на концерти", — зауважила працівниця.
Загалом у театрі 158 працівників, зазначив керівник Сергій Скулинець. І вони, з його слів, не пам’ятають, коли востаннє змінювали систему освітлення у фоє — світильники радянського зразка на стелі не оновлювали більш як пів століття тому.
"Потемніли... Тепер будуть красиві — біленькі світлодіодні світильники, — каже директор. — Працюють над ремонтом тільки наші працівники, але ми долучили деякі компанії, які робитимуть світло і будуть циклювати паркет, тому що на це потрібна техніка".
Асистент режисера Владислав Маціюк розповів, що зараз готуються до 85-го ювілейного театрального сезону. Репетирують прем’єру — українську комедію львівського режисера Ореста Огородника.
"Ми хочемо, щоб глядачеві було не тільки було приємно ходити, перебувати у нашому театрі, а щоб вони могли споживати якісний сценічний продукт, мистецький", — додав працівник театру.
Робитимуть ремонт не лише у театрі, але й в укритті, зазначив інженер з пожежної безпеки Михайло Прихода. Під час повітряної тривоги, з його слів, відкривають сховище для перехожих, жителів центрального району міста, а також для школярів першого ліцею, який розташований неподалік.
"Зараз школи не працюють, але в нас є черговий, відповідальний. І у нас відкривається це укриття за будь-якої тривоги — і вночі, і вдень. І з міста люди приходять обов’язково. Використовуємо це приміщення повною мірою", — зауважив інженер.
В укритті є кілька приміщень: для акторів і колективу театру, для школярів, для мистецьких проєктів. Також працюють біотуалети, але їх, додав інженер з пожежної безпеки Михайло Прихода, недостатньо.

Читати ще: «Це про повагу до захисників і зручність»: у Волинському драмтеатрі монтують пандус

На початку повномасштабного вторгнення укриття облаштували для 135 людей, розповів директор театру Сергій Скулинець. Зараз його розширили до 800 місць. Завершити ремонтні роботи в облмуздрамтеатрі планують до 6 серпня, зазначив директор театру. Вартість ремонтних робіт підрахують після завершення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus