USD 41.15 41.48
  • USD 41.15 41.48
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.66 10.80

У волинському музеї зберігатиметься макет Маріупольського драмтеатру

3 Жовтня 2024 22:02
2 жовтня у виставковому залі Нововолинського історичного музею презентували макет Маріупольського драматичного театру. У березні 2022 року ця будівля була зруйнована внаслідок російського авіаційного удару. На той час понад тисячу цивільних маріупольців знаходили прихисток у стінах драмтеатру.

Презентацію макета, створеного громадською організацією «Історія в руках», у Нововолинську провели у форматі перформансу. Працівники музею та відділу культури зачитали листи зі спогадами очевидців трагедії, а також продемонстрували відеоматеріали, інформують у міськраді.

ГО «Історія в руках» створює макети українських закладів культури, освіти та релігії, зруйнованих російськими військовими. Макет Маріупольського драматичного театру став першою роботою у рамках цього проєкту.

Читати ще: Військовий 3-ї ОШБр передав волинському музею артефакти російсько-української війни

Один із десяти макетів театру зберігатиметься у Нововолинському історичному музеї та буде доступний для перегляду відвідувачами.

До нововолинських ліцеїстів, які відвідали презентацію, звернулася начальниця відділу культури Марія Душук. Вона підкреслила важливість пам’яті про історичні події та необхідність щоденної праці для відбудови України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus