USD 41.60 41.85
  • USD 41.60 41.85
  • EUR 41.50 41.85
  • PLN 10.50 10.70

У Волинському краєзнавчому музеї презентували виставку про Майдан

20 Лютого 2024 11:59
19 лютого 2024 року у Волинському краєзнавчому музеї відкрили виставку «Майдан. 10 років боротьби за свободу». В експозиційному залі перед відвідувачами представлені експонати, які розповідають про події Революції Гідності та участь волинян у них.

Модератор заходу – завідувач відділу історії музею Богдан Зек у своєму виступі зазначив, що упродовж останніх десяти років про Революцію Гідності були видані книги і зняті фільми, а діти, які були очевидцями цих подій, стали дорослими. Аби краще зрозуміти ідею виставки присутнім демонстрували хроніку подій лютого 2014 р.

Модератор нагадав присутнім про День пам’яті Героїв Небесної Сотні 20 лютого та про те, що цього дня підрозділи російських військ розпочали збройну агресію проти України. Війна триває уже десятий рік, а Небесна Сотня стала Небесним Легіоном. Усіх загиблих вшанували хвилиною мовчання.
Читати ще: Коли я згадую Майдан: спогади волинянки

На заході виступив священник Роман Мойсейбрат Героя Небесної Сотні і Героя України Василя Мойсея. Попри біль втрати, він поділився спогадами про час навчання Василя у виші, його заняття спортом і те наскільки він любив свою батьківщину. За сприянням отця Романа на виставці були представлені особисті речі Героя України Василя Мойсея, за що йому висловили щиру вдячність.
На відкритті виставки виступила директорка Волинського краєзнавчого музею Оксана Важатко. Вона зазначила, що, попри відстань у 10 років, виставка надзвичайно болюча, адже сьогодні все ще триває війна, яка забрала життя у синів музейних колег. Є зниклі безвісти, і рідні сподіваються на їхнє повернення.
Ведучий заходу подякував своїм колегам за формування колекції матеріалів про події Революції Гідності у музеї, а також за проведену роботу над виставковим проєктом.

Читати ще: Майдан від першої особи: Забужко написала спогад про Революцію

Першу екскурсію по виставці присутнім провела провідна наукова працівниця відділу історії музею, докторка філософії у галузі історії Людмила Пінчук.

Усі охочі зможуть ознайомитися із виставкою «Майдан. 10 років боротьбу за свободу» у дні роботи Волинського краєзнавчого музею.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus