USD 41.20 41.55
  • USD 41.20 41.55
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

У Волинському краєзнавчому музеї представили виставку світлин з фронту та прифронтової зони

7 Червня 2024 22:38
6 червня у Волинському краєзнавчому музеї презентували фотовиставку «Незламність в об’єктиві». Світлини, зроблені на передовій та у прифронтовій території, демонструють волю та відвагу українського народу.

Про це Суспільному розповіла вчена секретарка Донецького обласного краєзнавчого музею Оксана Муравська. З її слів, фотографії, які створили 30 авторів, є документальними свідченнями російської агресії проти України.

«Збирали фотографії у різних авторів, співпрацювали з професійними фотографами, волонтерами, пресслужбами ДСНС та нацполіції в Донецькій області, а також чотирма бригадами ЗСУ. Це дозволило нам зробити глибший погляд на війну», – сказала науковиця.
На представлених світлинах зображені українські військові, рятувальники, поліцейські, медики та цивільні. Відвідувачка музею Іванна Левчук зазначила: вважає, що це виставка про життя й сьогодення.

Читати ще: Разом із сином пішов на війну: у Луцьку відкрили виставку, присвячену загиблому історику та колекціонеру Михайлу Федоровичу. Фото

«Всі ці медики борються за життя кожного пораненого, люди під час війни одружуються, кожен захисник хоче повернутися до дому живим, до своїх рідних, мама кожна чекає свого сина. Це дуже чуттєва виставка, на неї дуже тяжко дивитися», – сказала жінка.
В експозиції 84 світлини та 10 книжок, привезених з розбомблених книгозбірень, розповіла старша наукова працівниця обласного краєзнавчого музею Марія Фелонюк.
Читати ще: Шматки російських ракет, БТР, форма Залужного: залишки війни у Луцьку. Фоторепортаж

«Монтуючи виставку, ми дуже довго вивчали її як працівники музею. Вона інформативна, є хорошим джерелом для подальшого вивчення всіх подій, які відбувалися. Ця виставка ламає стереотипи, тому що вона про спротив, про українців, про професії, які здаються серйозні, стереотипні», – сказала науковиця.
Фотовиставку вже представили у шести українських містах, додала науковиця Донецького обласного краєзнавчого музею Оксана Муравська.

У Луцьку експозиція триватиме впродовж місяця, потому фото й книги презентують в Ужгороді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus