USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

У Волинській обласній дитячій лікарні до кінця року з’явиться нове сучасне відділення

Сьогодні 14:13
У Волинській обласній дитячій лікарні готують сучасне онкогематологічне відділення. Зараз триває проміжний етап ремонту. Відділення сподіваються відкрити до кінця поточного року.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Як розповідають медики, приміщення спроєктоване за найсучаснішими будівельними нормами. Його майбутнім пацієнтам, які перебувають у важкому стані, необхідні максимально безпечні й комфорті умови.

«Вентиляція буде закритою, тобто ніякі патологічні організми, пил та інші чинники сюди не потраплять. Дитина буде захищеною від впливу зовнішніх факторів», – відзначив дитячий онколог Юрій Лізаров.

За словами медика, оскільки тут лікуватимуться найважчі дітки, для стану яких навіть незначний пил може стати загрозою, то й систему приміщень проєктували так, щоб мінімізувати вплив будь-яких інфекційних агентів.

Читати ще: Символічний подарунок до дня народження: у Волинській обласній дитячій лікарні відкрили відремонтоване відділення. Фото

В одній палаті з окремим санвузлом перебуватиме один пацієнт. Поки робиться ремонт, лікарня придбала необхідні меблі та техніку. Наприклад, автоматизоване ліжко для маленького пацієнта, яке оснащене за останніми технологіями. Не менш важливою в таких відділеннях є якісна медична техніка.

«Маємо шейкер для тромбоцитів. Це один із важливих компонентів будь-якого онкогематологічного відділення. Дітки, які отримують хіміотерапію, мають ускладнення – тромбоцитопенію. Ми її лікуємо шляхом введення тромбоцитів, які зберігаються в такому апараті», – акцентував Юрій Лізаров.
Генеральна директорка КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства та дитинства» Ірина Горавська розповіла: протягом останнього року було відремонтовано два відділення, щоби пацієнти перебували в максимально комфортних умовах. Що ж до майбутнього онкогематологічного відділення, то, каже, дуже посприяла Луцька міська рада.

«Завершуємо ремонт завдяки небайдужості місцевої влади, зокрема влади міста Луцька, міського голови Ігоря Поліщука. Кошти на ремонт онкогематологічного відділення спрямували з міського бюджету. У Луцьку це єдина дитяча лікарня, тому всі діти лікуються в нас. Відтак міська рада вирішила нам допомогти. Проєкт цього рішення – майже 30 мільйонів», – зазначила Ірина Горавська.

Читати ще: Кращі в Україні: двоє медиків з Волині здобули Орден святого Пантелеймона

Як додала Ірина Іванівна, найкраще в лікарні – це лікарі, без професіоналізму, знань та умінь яких не було би нічого. Бо для того, щоб надсучасна медтехніка була дієвою, до неї треба прикласти лікарських рук.

«Рівень кваліфікації наших лікарів дуже високий. Ми спроможні рятувати життя, спроможні надавати допомогу високого європейського рівня. Сподіваюсь, так буде й далі. Вітаю всіх своїх колег із професійним святом! Дякую за служіння, бо вони не просто ходять на роботу, вони служать людям», – резюмувала генеральна директорка медустанови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus