USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У волинській громаді відкрили другий «Клас безпеки»

11 Жовтня 2023 06:44
У Дрозднівському ліцеї відбулося урочисте відкриття «Класу безпеки». Це вже другий такий клас на базі закладів освіти Колодяжненської громади.

«Клас безпеки» – це всеукраїнський проєкт, мета якого – вивчення правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги. Проєкт реалізує Міністерство освіти на України на виконання доручення прем’єра, аби сприяти навчанню українських дітей основам безпеки життєдіяльності та цивільного захисту, бо це надважливо у час, коли в країні триває війна.

Гостей заходу зустріли коротким тематичним виступом, представленим юними вихованцями закладу освіти. Потому відбулося урочисте перерізання стрічки біля входу в укриття, адже «Клас безпеки» облаштували саме у частині підвального приміщення, яке на час війни слугує як найпростіше укриття. Простір обладнали відповідним інвентарем та розділили на спеціальні зони, згідно з вимогами: пожежна безпека, мінна безпека, цивільний захист, правила дорожнього руху, домедична допомога тощо.

«Знання правил безпеки – це база, якою має володіти дитина не лише у воєнний, а й у мирний час, – мовив сільський голова Віталій Кашик. – І функціонування «Класів безпеки» цьому сприятимуть. Сьогодні ми відкрили другий такий клас у нашій громаді, але в перспективі ці класи мають бути у кожному закладі освіти».
Читати ще: У ліцеї на Волині з'явився «Клас безпеки»

Також сільський голова передав для закладу освіти подарунок – туристичне спорядження. Директор Дрозднівського ліцею Сергій Лисюк подякував усім, хто доклав зусилля для того, аби реалізувати проект.

Опісля оглядин нового тематичного класу, начальник служби у справах дітей сільської ради Сергій Ілюшик, який має досвід участі в бойових діях, провів урок для старшокласників на тему мінної безпеки, а шкільна медсестра провела майстер-клас із надання першої домедичної допомоги. Також усі учні мали нагоду оглянути і ознайомитися із функціональністю службових автомобілів – ДСНС та поліцейського.
Нагадаємо, 20 вересня «Клас безпеки» відкрили у Вишнівській громаді. Днями такі класи відкрили й у Володимирській та Ковельській громадах.

27 вересня відбулося відкриття «Класу безпеки» у ліцеї села Прилісне. Це 55-й клас такого типу в освітньому просторі Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus