USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

У волинській громаді розпустили добровольче формування

15 Грудня 2023 18:59
У Володимирській громаді розформували добровольче формування (ДФТГ), яке діяло з лютого 2022 року і було створене із кількох сотень добровольців, які з тих чи інших причин отримали відмову у військкоматі на службу в ЗСУ у лютому 2022 року.

Про це повідомив засновник місцевого ДФТГ Віктор Лавренюк, пише Володимирська міська рада.

15 грудня у Володимирській міській раді відбулась пресконференція для журналістів місцевих ЗМІ, яку ініціював засновник місцевого ДФТГ Віктор Лавренюк, аби поінформувати про зміни, які зазнало добровольче формування.

Ініціатором створення ДФТГ став керівник муніципальної варти Володимира, у минулому військовослужбовець Віктор Лавренюк, а очолив формування підприємець Віталій Савлук.

Спершу добровольців залучали до несення служби на блокпостах, а також до патрулювання міста та охорони об’єктів критичної інфраструктури. Згодом на ДФТГ були покладені додаткові повноваження, серед яких проведення підготовки цивільного населення до національного спротиву (у 2022 році таке навчання у громаді пройшли майже 900 осіб).

Читати ще: На Волині хочуть створити регіональний центр підготовки до національного спротиву на базі центру «Тернове поле»

Завдяки налагодженій співпраці із командуванням 14-ї ОМБр особовий склад ДФТГ регулярно проходив навчання на полігоні, де відпрацьовував практичні стрільби. Ці навички стали у пригоді 19-м бійцям, які згодом поповнили лави ЗСУ.

«Вважаю, що наше добровольче формування, до складу якого останнім часом входило майже 40 бійців, сповна виконувало усі покладені на нього обов’язки. Однак командування сил територіальної оборони прийняло рішення провести оптимізацію, розформувавши Володимирське ДФТМГ. Цей наказ ми, звісно, виконали, здали усю зброю та інші матеріальні засоби, проте на цьому не припиняємо свою діяльність», – підкреслив Віктор Лавренюк.

Наразі уже колишні бійці ДФТГ мають намір продовжувати працювати на добровольчих засадах, організовуючи навчальні заходи та тренінги із підготовки населення до національного спротиву, проводячи, зокрема, навчання із домедичної допомоги та мінної безпеки.

Віктор Лавренюк розповів, що інструктори ДФТГ працюватимуть згідно з планом, який затвердить міський голова і мають намір, окрім проведення навчань, займатись і соціальними питаннями, опікуючись родинами бійців. Наразі думають над створенням окремої організації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
!234 Показати IP 15 Грудня 2023 19:30
Ці всі ДФТГ створювались спонтанно на початку війни, реально на даний час вони абсолютно ніде не потрібні, та й прав в них ніяких, так зібрались мужики і вештаються по місту.. Реально на даний час це незаконне збройне формування, законодавчо наші можновладці за два роки не спромоглися їх якось легалізувати. Не здивуюсь як через деякий період в тюрму підуть члени таких формувань.
Stas777Sav до !234 Показати IP 16 Грудня 2023 10:54
Ти дібіл!??? Завтра може все змінитись , зайдуть з Білорусії , менти як завжди сї*уться , віковий частин нема , заходь і бери місто ,супротиву 0. Дфтг нічим не фінансувалось, працювало з населення ,щоб людей щось навчити і разі агресії дати відсіч , А ви просто дібіли !!!! Склад Дфтг основному з ветеранів, і людей за 60 років , або зі звільненням з військової служби, Це все спец,робиться
Тур Показати IP 15 Грудня 2023 20:07
а чого на передок не хочуть, а тільки опікуватися соціальними питаннями у Володимирі. Є ж собез для того!
Лучанин до Тур Показати IP 16 Грудня 2023 09:16
Ти таке тупе, що навіть статтю прочитати не можеш!
Анонім Показати IP 16 Грудня 2023 08:46
Бардак продовжується
Ромі Показати IP 16 Грудня 2023 15:52
Ухилянти іншими словами під гарною вивіскою
Желєзний Правосєк до Ромі Показати IP 16 Грудня 2023 22:33
Такому як тобі, тлумку, в статті наведено, чим займаються добровольці. Не всі можуть і хочуть служити, тим паче - підготовка національного спротиву на місцях є в пріорітеті в військовий час.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus