USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.45

У волинянина на Закарпатті конфіскували бурштину на 3,9 мільйона

30 Травня 2023 10:50
Суд ухвалив рішення щодо спеціальної конфіскації 223 кілограмів бурштину у дохід держави. Вартість каміння, яке вилучили у волинянина, становить майже 3,9 млн грн.

Про це інформує прокуратура Закарпатської області.

У грудні 2018 року в с. Нижні Ворота правоохоронці зупинили для перевірки автомобіль «Toyota Land Cruiser», за кермом якого перебував волинянин. У салоні транспортного засобу виявили 24 мішки з дорогоцінним камінням у сировині та в декоративних елементах. У подальшому на майно наклали арешт у межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 240, ст. 198 КК України.

Під час досудового розслідування водій не зміг пояснити походження бурштину та не мав на нього жодних документів, а причетних до безпосереднього видобутку корисних копалин не було встановлено.

З огляду на всі обставини прокуратура звернулася до суду з клопотанням про вирішення долі речових доказів. За результатом його розгляду Ужгородський міськрайонний суд застосував спеціальну конфіскацію до 223 кг каміння бурштину задля звернення його у власність держави. Ухвала набрала законної сили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus