USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

У Володимирі-Волинському консервують провалля, де виявили підвал XVIII століття

2 Березня 2021 16:58
У Володимирі-Волинському розпочали роботи з консервації нещодавно знайденого і дослідженого археологами підвалу XVIII століття.

Про це інформує БУГ.

Законсервувати підземелля порадили археологи, які зазначили, що дедалі більше обвалюється стеля підвалу.

Як зазначили працівники АДІКЗ «Стародавній Володимир», таких підвалів може бути більше під площею Героїв міста. Їх хочуть дослідити, коли проводитимуть реконструкцію площі. Наразі роботи з консервації дозволять запобігти обвалу та збережуть підвал для подальших досліджень.
Наприкінці лютого до Володимира-Волинського прибули археологи з Луцька, щоб дослідити провалля, яке виявили нещодавно біля міської ради. Провалля утворилося у склепінні підвалу. Це кімната шириною 4,2 метра та довжиною 6, 2 метра. Висота підвалу – 2,5 метра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus