USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

У Володимирі стартує проєкт із впровадження зеленої енергетики в багатоквартирних будинках

13 Липня 2023 06:47
У Володимирі невдовзі стартує проєкт, ключовим завданням якого є впровадження альтернативної енергетики в житловому секторі Володимира та Луцька. 4 липня відбулася зустріч з заступником міського голови Ярославом Матвійчуком і найактивнішими представниками ОСББ міста.

Координатор проєкту Петро Лавринюк розповів про подальші плани роботи: «Мета проєкту – створити передумови для використання зеленої енергетики. Ми вже маємо досвід співпраці, і ви бачили, що питання енергоефективності актуальне. Вже є успішні результати. Тому наступний крок, який розглядаємо, – це створення передумов для використання саме зеленої енергетики і поступове заміщення традиційних джерел альтернативними».

За його словами, це питання нині ще актуальніше, адже в час війни воно полягає не тільки в економному використанні наявних енергоресурсів, а й у їхній наявності.
«Далі буде проведено оцінку енергоефективності багатоквартирних будинків і розрахунки, підготовлено комплексні розрахунки для кожного учасника проєкту про те, які взагалі є можливості щодо альтернативних джерел», – розповів Петро Лавринюк.

Для тих, хто виявить найбільшу зацікавленість і готовність, буде виготовлено техніко-економічне обґрунтування, експерти проведуть всі потрібні розрахунки із запланованих заходів.

Організатори обіцяють, що для двох найбільш зацікавлених учасників буде розроблено повну проєктну документацію на впровадження заходів альтернативної енергії. Головною умовою буде те, щоб вони ухвалили попереднє рішення про впровадження цих заходів. Також їм буде надано допомогу в пошуку фінансування та підготовці заявок.

Читати ще: У Луцьку та Володимирі прокачають ОСББ

Однак, за словами координатора проєкту, в цій роботі важлива і участь міст-партнерів: «Особливістю таких проєктів є те, що крім участі самих учасників, потрібна ще підтримка на місцях. Ми очікуємо, що громади сприятимуть і до 2025 року буде впроваджено не менш як два такі пілотні проєкти».
Заступник міського голови Володимира Ярослав Матвійчук висловив готовність до співпраці: «Ця тематика дуже актуальна. У місті вже є низка ефективних програм підтримки ОСББ і органів самоорганізації населення. Голови ОСББ нас постійно стимулюють до розширення програм. І ми візьмемо участь в проєкті».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus