USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.55 41.90
  • PLN 10.45 10.60

У Володимирі презентували Місцевий план управління відходами

Сьогодні 14:47
Восени 2023 року українські громади-учасниці проєкту «Підтримка реалізації системи управління відходами на місцевому рівні» брали участь у конкурсі на розробку Місцевого плану управління відходами (МПУВ). Однією з чотирьох переможниць експерти визнали Володимир-Волинську територіальну громаду (Волинська область).

Організатором конкурсу виступила ГО «Еколтава» за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

«Наразі ми віддаємо громадам драфти Місцевих планів управління відходами, оскільки в жодній з областей, з яким ми працюємо, ще немає Регіональних планів, а Місцевий план прямо залежить від Регіонального. Громади мають узгоджувати свої заходи із заходами в Регіональному плані, мати відповідну інфраструктуру тощо. Поки законодавство ще змінюється, громади будуть працювати з цим драфтом, що є живим документом, в який можливо вносити зміни», – коментує директорка ГО «Еколтава» Юлія Мельник.
Читати ще: Управління відходами: на Волині підсумували результати роботи за рік

Розробником Місцевого плану управління відходами для цієї громади став провідний український експерт у галузі управління відходами Ігор Сліпець.

«У липні 2023 року був прийнятий закон «Про управління відходами», який визначає напрямки, куди ми рухаємося з відходами. Відповідно, є державна політика поводження з відходами, регіональна, яка їй відповідає, і місцева. І для того, щоб на місці громади розуміли, що передбачається політикою, стратегією, напрямками і цілями, повинні бути розроблені плани, де мають бути прораховані цифри, бачення, розуміння стартових позицій і розуміння фінальної цілі», – пояснив фахівець.
18 липня 2024 року у Володимирі відбулася презентація місцевого плану управління відходами. Під час неї розробник Ігор Сліпець ознайомив представників громади з основними положеннями документа. Учасники презентації обговорили важливі його складові, а також етапи впровадження МПУВ.
«Сьогодні порушується важлива для життя будь-якого міста тема управління відходами. Хочу подякувати Фахівцям Проєкту USAID ГОВЕРЛА за велику допомогу, яка надається нашому місту. Також хочу подякувати ГО «Еколтава» за експертність у галузі управління відходами», – висловився перший заступник міського голови Володимирської міської територіальної громади Ярослав Матвійчук.
Загалом за підтримки ГО «Еколтава» та Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» власні Місцеві плани управління відходами за допомогою експертів розробили чотири громади: Миргородська, Володимир-Волинська та Острозька і Здолбунівська (за принципом субкластеру).
Читати ще: У Луцькій громаді функціонують три центри управління відходами: як вони працюють

До слова, ГО «Еколтава» за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» реалізовує проєкт «Підтримка реалізації системи управління відходами на місцевому рівні», якиймає на меті підвищити спроможність органів місцевого самоврядування (ОМС) щодо ефективного управління муніципальними відходами. Участь у ньому беруть представники ОМС з 65 громад із 7 регіонів України: Полтавської, Рівненської, Житомирської, Волинської, Львівської, Закарпатської та Одеської областей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus