USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

У Володимирі попрощалися з Героями Юрієм Янюком та Вадимом Киричуком

13 Червня 2024 18:25
13 червня у Володимирі відбулось прощання одразу із двома Героями – в останню дорогу провели старшого сержанта Юрія Янюка та молодшого лейтенанта Вадима Киричука.

Про це повідомили у міській раді.

Чин похорону 54-річного володимирчанина Юрія Янюка відбувся у Свято-Успенському кафедральному соборі, де зібрались його рідні, друзі, побратими, представники міської влади. Після церковної служби співчуття близьким від імені усієї громади висловив міський голова Ігор Пальонка.

З 2014 року Юрій Янюк працював у КП «Володимирська стоматологічна поліклініка» на посаді брата медичного фізіотерапевтичного кабінету. У лютому 2020 року прийняв рішення перейти на військову службу, залишаючись у штаті поліклініки.

З початком повномасштабного вторгнення став на захист рідної Батьківщини. Серце бійця, який виконував бойове завдання на Куп’янському напрямку, не витримало, зупинившись 9 червня 2024 року. У померлого залишалась мама та брат.

29-річного Вадима Киричука відспівували у храмі Віри, Надії та матері їх Софії. Скорботний кортеж з тілом полеглого захисника мешканці зустріли навколішки живим коридором шани, а коли труну з тілом заносили до церкви, почав накрапати рясний дощ, наче оплакуючи молодого Героя… На похороні зібралось чимало близьких та рідних людей полеглого воїна. Від імені громади співчуття висловив секретар міської ради Іван Юхимюк.

Військовослужбовець виконував обов’язки командира зенітного ракетного взводу, служив у ЗСУ за контрактом з травня 2018 року. Загинув від смертельного поранення, яке отримав внаслідок ворожого артилерійського обстрілу у Куп’янському районі 10 червня.

Друзі та однокласники згадують про Вадима як про надзвичайно добру, позитивну та щиру людину. У нього залишився опікун, який його виростив та виховав, та кохана дівчина, з якою так і не встигнув одружитись. Тож поруч із бойовими нагородами на труні загиблого – весільний коровай.

Поховали обох захисників з усіма почестями під звуки військового оркестру на Алеї Слави, що на Федорівському кладовищі.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття родинам Захисників. Вічна пам’ять та незгасна слава!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus