USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.55
  • PLN 10.30 10.55

У Володимирі будівлю колишньої школи хочуть віддати під ветеранський хаб

24 Січня 2024 13:53
Військові з Володимира звернулися до міського голови Ігоря Пальонки з проханням виділити приміщення для створення ветеранського хабу. Планується, що у майбутньому для цих потреб можуть передати будівлю колишньої першої школи на вулиці Драгоманова.

Про це на брифінгу розповів мер Ігор Пальонка, інформує БУГ.

На перший час для ветеранів війни планують виділити невелике приміщення на вулиці Івана Франка, 8 біля Центру соцзахисту.

Але в майбутньому для облаштування ветеранського хабу розглядають будівлю колишньої першої школи, щоб військові могли там збиратися, проводити дозвілля, психологічно розвантажуватися.

Також у приміщення «червоної школи» хочуть переселити ГО «Крила матері».

Читати ще: Допомога військовим, центр реабілітації та укриття: куди спрямують 400 млн вільних лишків з торішнього бюджету Володимира

«Сьогодні над цим працюють наші працівники, щоб розпланувати внутрішню площу для двох громадських організацій. Нам уже прийшла відповідь від обласного управління культури, вони не заперечують, щоб там облаштували ветеранський хаб», – додав Ігор Пальонка.

Раніше під час сесії, що відбулася 7 вересня, виступив ветеран АТО/ООС та учасник повномасштабної війни з Росією Віктор Вільчинський з пропозицією надати їхній громадській організації приміщення «червоної школи» під ветеранський хаб. Його діяльність відрізнятиметься від роботи реабілітаційного центру, туди військові зможуть прийти, провести дозвілля, поспілкуватися, знайти однодумців та морально розвантажитися.

Як повідомляли, нещодавно Луцький міський голова Ігор Поліщук разом із фахівцями управління капітального будівництва оглянув приміщення, де незабаром має постати ветеранський хаб. Його площа – понад 1000 кв.м. Будівля розташована на вулиці Сергія Климчука (колишня вулиця Бенделіані).

Питання створення ветеранського хабу обговорили ще 29 листопада на сесії Луцької міської ради. Депутати виділили кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації, а також передбачили в бюджеті на 2024 рік 50 мільйонів гривень на будівництво. Попередньо, хаб має очолити радник Луцького міського голови з питань роботи з ветеранами Тарас Сасовський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus