USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У ВНУ – освітня зустріч із представницями Верховної Ради. Фото

Сьогодні 14:01
У Волинському національному університеті імені Лесі Українки відбулася відкрита зустріч із представницями Верховної Ради України. Зі здобувачам освіти різних факультетів спілкувалися народна депутатка Ірина Констанкевич та голова Освітнього центру ВРУ Олена Костинюк.

Спікери акцентували увагу на особливостях роботи нардепів у комітетах та підкомітетах, а також розповіли про функції органів державної влади. Зустрічі тривала у форматі обговорення, тому студенти та викладачі мали змогу піднімати цікаві їм теми.
На початку присутніх привітав ректор Волинського національного університету Анатолій Цьось: «Дякую студентам за активність. Переконаний, що ми всі отримаємо нові знання та мотивацію. За активними студентами майбутнє нашої України».

Читати ще: «Вступна кампанія зазнала серйозних змін», – ректор ВНУ Анатолій Цьось. Інтерв’ю
Народна депутатка Ірина Констанкевич закликала здобувачів освіти до постійного саморозвитку. Мовляв, на престижних посадах людям потрібні базові знання з різних дисциплін, як-от економіка, історія, політологія. Також, зі слів парламентарки, важливою складовою успіху є знання іноземних мов, тому агітувала молодь до вивчення англійської, німецької чи французької.

«Якщо ви будете вчитися, то зможете досягти певних щаблів. Це треба не тільки вам, але й державі. Потрібно ставати потужним кадровим резервом. Ви – те покоління, яке не вражене вірусом радянської системи. У вас є можливість читати, що бажаєте, вступати, куди вважаєте за потрібне, жити у відкритому світі», – звернулася Ірина Констанкевич.
Надалі народна обраниця розповіла студентам про процес роботи комітету Верховної Ради з гуманітарної та інформаційної політики, де вона є першою заступницею голови.

Читати ще: «Ветеранська політика має бути пріоритетом для держави уже зараз», – народна депутатка з Волині Ірина Констанкевич

Після цього слово взяла голова Освітнього центру ВРУ Олена Костинюк, яка поінформувала про роботу органів влади в державі.
До слова, Центр засновано у 2019 році для підвищення обізнаності населення щодо принципів та функцій парламенту та демократії, кращій взаємодії з громадянами. Основною цільовою аудиторією центру є діти та молодь.

«Освітній центр – це структурний підрозділ інформаційного апарату Верховної Ради. Ми займаємося просвітою молоді. Працюємо для вас і заради вас. Наша мета – надихнути й показати, що саме молоді люди будуть змінювати країну на краще», – пояснила Олена Костинюк.

Загалом такі відкриті зустрічі у стінах ВНУ покликані мотивувати студентів до розвитку та дати їм корисну інформацію.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Екссттудентка Показати IP Сьогодні 14:16
Класично: першачки - студенти на зустрічі( нічого не змінилося).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus