USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У ВНУ – круглий стіл щодо забезпечення якісної освіти

10 Листопада 2023 12:18
На факультеті історії, політології та національної безпеки Волинського національного університету імені Лесі Українки відбувся V щорічний круглий стіл «Забезпечуємо якість освіти разом. Якісна освіта – основа конкурентного потенціалу країни».

Зустріч відбулася в рамках Тижня якості освіти в Україні та приурочене до Всесвітнього дня якості. Мета заходу – інформування суспільства про інструменти і процедури, які сприяють підвищенню якості освіти й освітньої діяльності в Україні, повідомили в Університеті.

Серед запрошених гостей в онлайн й очному форматах були присутні ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось, заступник голови Державної служби якості освіти України Іван Юрійчук, перший заступник голови Волинської обласної ради Юрій Поліщук, начальник Управління освіти і науки Волинської ОВА Наталія Матвіюк, заступник міського голови Ірина Чебелюк, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області Юлія Спас, а також викладачі Університету, директори закладів дошкільної, загальної, середньої, позашкільної освіти, керівники ЦПРПП, ІРЦ, представники Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти, громадських освітянських організацій.

Заступник голови Державної служби якості освіти України Іван Юрійчук зазначив, що пандемія та повномасштабна війна призвели до змін у житті України та кожного її громадянина, особливо дітей.

«Якісна освіта – основа, яка має дати нам змогу в майбутньому відбудувати економіку, і та ниточка, яка повинна утримати дітей в орбіті нашої країни й дасть їм можливість повертатися в Україну. Я щиро переконаний, що якісна освіта – та конкурентна перевага, яку Україна може запропонувати, щоб повернути своїх громадян», – сказав Іван Юрійчук.

Ректор Анатолій Цьось у вітальному слові до учасників зустрічі сказав, що ВНУ імені Лесі Українки працює в двох основних напрямах – надання якісних освітніх послуг і пропагування волинської освітньої традиції в суспільстві.

«Особливість Університету – філософія якості освіти. Зважаючи на це, сформувалися конкурентні переваги: кадри, академічна мобільність, реалізація елементів дуальної форми здобуття освіти та студентоцентризм. Ми щоденно працюємо в цих напрямах і стаємо кращі. Я надзвичайно вдячний організаторам за можливість долучитися до заходу, почерпнути щось нове, поділитися своїм досвідом», – сказав Анатолій Васильович.
Під час панельних дискусій «Забезпечення доступної якості освіти. Діємо на рівні громади» та «Заклад освіти – як забезпечити якість» учасники круглого столу говорили про забезпечення доступної якісної освіти з проєкцією на перемогу, створення безпечного освітнього середовища, інструменти й процедури для сприяння якості освітньої діяльності на рівні громади.

Також обгворили питання виявлення та подолання навчальних втрат, психологічний супровід учасників освітнього процесу, захист прав дітей як учасників освітнього процесу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus