USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.55 41.85
  • PLN 10.50 10.65

У ВМС розповіли, скільки кораблів Чорноморського флоту РФ вже знищили Сили оборони

7 Березня 2024 17:57
За оцінками Військово-морських сил ЗСУ, українські військові знищили третину з 80 військових кораблів Чорноморського флоту РФ та «досить багато» пошкодили.

Про це речник ВМС капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук сказав на брифінгу 6 березня, цитує «Радіо Свобода».

«Що стосується кількості уражених одиниць, то це 27 одиниць разом із субмариною, з них 14 – це помітні серйозні одиниці, різних класів. Це і великі десантні кораблі, і ракетні катери, і субмарина, і патрульний корабель. Це серед тих, що знищені. За нашими даними, пошкодженими на ремонті залишається 15 одиниць, тобто від загальної чисельності близько 80 одиниць, можу сказати, що третина знищена, досить багато пошкоджено», – повідомив він.

Читати ще: У Міноборони розкрили, скільки в лютому ЗСУ вполювали російських літаків

Однак, за його словами, все одно у морі спостерігається досить серйозна присутність російських кораблів.

«Це 10 ракетоносіїв, серед яких – три підводні човни, 2 ракетних катери, кілька патрульних кораблів, сторожових кораблів. Тобто номенклатура ще досить велика і кількість досить велика. Так само у строю ще залишаються великі десантні кораблі в кількості 5 одиниць. Чотири, наприклад, зараз перебувають в ремонті після пошкоджень», – зазначив Плетенчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus