USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

У ВМС підтвердили ураження російського корабля в Криму

21 Квітня 2024 21:10
21 квітня у порту тимчасово окупованого Севастополя уражено російське рятувальне судно «Коммуна».

Це підтвердив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук.

«Сьогодні в Криму українські ВМС дістали черговий корабель зі складу ЧФ РФ «Коммуна». Характер пошкоджень верифікується. Але однозначно корабель виконувати завдання тепер не здатен», – написав він.

Речник ВМС підкреслив, що «це буде повторюватися, поки у росіян не скінчаться кораблі, або вони не заберуться з Криму».

Читати ще: Скільки літаків втратила РФ за час війни проти України

Як повідомляли, 21 квітня у Севастополі писали про вибухи та перекриття Кримського мосту. Згодом з’явилася інформація, що в порту було уражено російське судно – там спалахнула пожежа.

Рятувальне судно «Коммуна» було спущено на воду ще у 1915 році і є найстарішим у складі ВМФ РФ, це єдине рятувальне судно такого класу на Чорному морі. Його призначення – глибоководні роботи, підйом підводних човнів та затонулих вантажів.

Судно пройшло модернізацію, обладнане підводним роботом Seaeye Panther Plus. Саме «Коммуна» виконувала роботи у районі знищеного ракетного крейсера «Москва». Також це судно виконувало роботи над місцем знищення ВДК «Цезарь Куников».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus