USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.35 10.50

У Вінниці ворожка виманила в перехожої 5 мільйонів гривень

7 Березня 2019 19:42
У Вінниці ворожка виманила в перехожої золото, діаманти та всі заощадження. Переконувала жінку, що їй та її дітям пороблено і позбутися прокляття можливо лише почаклувавши над прикрасами. Жертва добровільно винесла зловмисниці всі свої гроші та коштовності, йдеться у ТСН.16:45.

37-річна Наталя просить не показувати обличчя – соромиться, що втрапила на гачок шахрайки. Згадує, що йшла вулицею, коли до неї звернулась незнайома жінка. Спочатку запитала, як дістатись пошти, і раптом заявила Наталі про прокляття, які начебто накладено на її рід.

«Вона розказувала про проблеми зі здоров’ям доньки – насправді так і є. Сказала, що порча, вона екстрасенс. Якщо я хочу, то вона може зняти порчу. Треба сходити в магазин, купити водичку, яйця.

Ми зайшли в двір, вона читала молитви. І коли розбила яйце, я побачила якісь шматочки», – розповідає Наталя.
Шматочки у курячому яйці, заявила ворожка, свідчать: прокляті сімейні коштовності Наталі. З них, мовляв, треба зняти чари. Наталя каже, була наче у тумані.

«Я винесла всі коштовності свої, чоловіка, дітей. Все, що в нас було, і усі гроші, які були в заощадженнях. Це були долари, це була готівка», – перераховує жінка.

Забравши усе, ворожка призначила зустріч за годину, та не з’явилася. Тоді Наталя і зрозуміла: її надурили, та пішла до поліції.

«Загальна суму у кримінальному провадженні – 5 млн 125 тис. грн. Ювелірні прикраси і готівка – гривні і в іноземній валюті», – повідомляє прокурор Сергій Козир.

Підозрювану затримали за тиждень у Києві. Коштовностей при ній не було, лише чеки з магазинів на кругленькі суми та новісіньке хутро.

«Є фотографії до затримання, вона була одягнена в одяг скромний, а на момент затримання вилучена норкова шуба, речі відомих брендів. Після того, як вона скоїла злочин, протягом тижня вона придбала ці речі», – повідомив адвокат Сергій Цепляєв.

Затримана стверджує: ошукану жертву уперше бачить. Втім Наталя її одразу впізнала. Слідчі з’ясували: жінку раніше вже ловили на крадіжках. Нині у суді обирають запобіжний захід. Підозрювана усі звинувачення заперечує, проситься під домашній арешт.

«Я хочу довести, що я цю людину не ображала, я її не знаю. Я не буду їй погрожувати, не буду до неї звертатись, тільки все через адвоката. Вона наговорила те на мене, чого нема», – стверджує підозрювана Фатіма Сандуленко.

Судді залишають її за ґратами. Наступне засідання за тиждень. За шахрайство в особливо великих розмірах жінці загрожує 12 років ув’язнення. Вона закриває обличчя від камер та лається на журналістів.

Найвірогідніше, прикраси шахрайка виманила, скориставшись гіпнозом, кажуть психологи. Схема працює як годинник: у натовпі так звані ворожки обирають стурбованих або засмучених людей – такі легше піддаються навіюванню.

«Дійсно є певні методи. І люди, які працюють, як ці ворожки, цьому вчились певним чином і вони, нажаль, це використовують. Людина скептична, людина, яка звикла все перевіряти, яка має аналітичний склад розуму, не піддається гіпнозу», – запевняє лікар-психолог Олена Хаустова.

Сама ж Наталя вважає, її обікрали за «наводкою», бо шахрайка знала найдрібніші деталі з її особистого життя. До суду жінка пішла, бо хоче застерегти інших.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Гість Показати IP 7 Березня 2019 19:56
Звідки 5 млн !?
??? Показати IP 7 Березня 2019 19:58
5млн.125тис.грн...Це що,сестра порошенко?
Їван до ??? Показати IP 8 Березня 2019 10:04
Ні, це його коханка
Олена Показати IP 7 Березня 2019 21:36
У якому суді судитимуть? Ця особа в такий же спосіб пограбувала нас у Луцьку
123 Показати IP 7 Березня 2019 22:03
Комент про "баби - дури" вже був??!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus