USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.74

У Вінниці доглядальниця спланувала вбивство 83-річної бабусі, щоб швидше привласнити її квартиру

Сьогодні 15:23
У Вінниці доглядальниця готувалася до вбивства 83-річної пенсіонерки, аби швидше отримати її квартиру.

Про це повідомили у ГУНП у Вінницькій області.

Фігурантка планувала придбати заборонений у вільному продажі медичний препарат, який повинен був призвести до нібито природної смерті жертви. 4 вересня, у день народження бабусі, правоохоронці завадили реалізації моторошного плану піклувальниці.

За словами заступника начальника слідчого управління Євгена Кронівця, спочатку поліцейські отримали інформацію, що 47-річна вінничанка готується вчинити вбивство з корисливих мотивів. У ході досудового розслідування ці відомості знайшли своє підтвердження.

Правоохоронці встановили, що у 2020 році зловмисниця уклала з пенсіонеркою, котра потребує систематичного стороннього догляду, договір довічного утримання. Відповідно до цієї угоди, у разі смерті підопічної, у власність доглядальниці переходить квартира. Сама 83-річна жінка безперечно довіряла помічниці, та дійсно всіляко їй допомагала, увійшовши за ці роки повністю в довіру. Згодом, фігурантка захотіла «пришвидшити процес» отримання житла, й почала підшукувати медичну речовину, за допомогою якої людину можна позбавити життя.

Читати ще: Отруївся, тікав від ведмедя і ледь не загинув: 21-річний українець 4 дні блукав у горах, щоб втекти до Румунії

Вінничанку затримали на одній з вулиць обласного центру одразу після передачі їй ампул з імітацією сильнодіючого лікарського засобу.
У ході санкціонованих обшуків працівники поліції вилучили медичні препарати, заборонені у вільному продажі, оригінали та копії різної документації, чорнові записи, мобільні телефони, а також 11 900 доларів.
Жінка затримана у процесуальному порядку. Слідчі вже повідомили їй про підозру за ч. 1 ст. 14, п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України (готування до умисного вбивства з корисливих мотивів), а суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави 605 600 гривень.
Відповідно до статті 68 Кримінального кодексу України, за вчинення готування до злочину строк або розмір покарання не може перевищувати половини максимального строку або розміру найбільш суворого виду покарання, передбаченого санкцією статті Особливої частини цього Кодексу. Тож підозрюваній загрожує до 7,5 року позбавлення волі з конфіскацією майна.

Заходи з викриття злочинних дій фігурантки проводили слідчі слідчого управління, оперативники Управління стратегічних розслідувань та УСБУ у Вінницькій області, під процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури.

Досудове розслідування триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus