USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

У вересні зросте вартість бензину, дизеля і автогазу. Як зміняться ціни

Сьогодні 13:26
В Україні від вересня підвищення вартості пального буде майже непомітним – навіть після зростання акцизів. Суттєво здорожчати може лише автогаз.

Про це повідомив директор Консалтингової групи А-95 Сергій Куюн, повідомляє Укрінформ.

«Від 1 вересня акциз на бензин зростає на 1,5 грн. На дизпаливо – менш ніж на 2 грн за літр. Більше зростання – на 5 грн – на скраплений газ. Щодо бензину й дизеля, то не факт, що ми побачимо якісь зміни. Адже йтиметься про «буденні» ринкові коливання, яких споживач навіть не помічає», – пояснив Куюн.

Читати ще: Нацбанк прогнозує підвищення тарифів для населення на газ і опалення

Він зауважив, що ціна на нафту на світових ринках останніми днями опустилася нижче 80 доларів за барель, а ще місяць тому сягала 87 доларів.

«Якщо б новий акциз запрацював, наприклад, не від 1 вересня, а від 1 серпня, то, впевнений, ми б взагалі не побачили жодних змін на стелах. Адже закупівельна вартість впала, акциз зріс. Відповідно, вони компенсуватимуть одне одного. Можливо, навіть було б ще й подальше зниження цін», – висловився експерт.

За його словами, більш суттєвим буде підвищення вартості автогазу. Втім використання цього палива залишиться вигіднішим, ніж бензину. Тому, вважає Куюн, це дозволить далі встановлювати на автівках газобалонне обладнання.

Читати ще: Замість військового збору можуть підняти інший податок: Стефанчук повідомив подробиці

Експерт наголошує, що зараз вартість пального в Україні висока. Зокрема через те, що діє нова система постачання через західний кордон. Відповідно дорожча логістика також впливає на ціну палива.

Як повідомляли, в Україні значно зростуть податки. Кабінет міністрів готує пропозиції щодо змін до Податкового кодексу. Зокрема, пропонується підвищити ставку військового збору до 5%, але також зростуть й інші податки та збори.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus