USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

У Венесуелі – антиурядові протести, затримано майже 750 людей

30 Липня 2024 23:48
Міністр оборони Венесуели генерал Владімір Падріно назвав антиурядові протести, які спалахнули після оголошення суперечливих результатів виборів, «переворотом». Загалом вже відомо про затримання понад 700 людей.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

Поки люди збиралися на акції протесту, Падріно зачитав заяву, в якій ішлося, що президент Ніколас Мадуро має «абсолютну лояльність і беззастережну підтримку» збройних сил, які «переможуть переворот».

Генеральний прокурор Венесуели Тарек Вільям Сааб, який є близьким союзником Мадуро, заявив, що під час антиурядових протестів було вбито військовослужбовця.
Сааб додав, що заарештовано 749 осіб. Він повідомив, що більшості з них буде висунуто звинувачення в «опорі владі і, в найбільш серйозних випадках – у тероризмі».
Опозиційна партія «Народна воля» заявила, що серед затриманих був їхній політичний координатор Фредді Суперлано.
Дві провідні неурядові організації Венесуели повідомили, що є кілька загиблих і десятки поранених.
Протест спалахнув після того, як виборча комісія оголосила президента Ніколаса Мадуро переможцем виборів.

Регіональний орган для Америки, Організація американських держав (OAS), звинуватила венесуельський уряд у повному спотворенні результатів виборів.
Як повідомляли, в неділю у Венесуелі відбулися планові президентські вибори, про перемогу на яких заявили і чинний президент Ніколас Мадуро, і головний опозиційний кандидат Едмундо Гонзалес.
Після цього в країні розпочалися мітинги прихильників опозиції, які вважають, що влада сфальсифікувала результати президентських виборів на користь Мадуро.

США заявили, що сумніваються у перемозі Ніколаса Мадуро і розглядають запровадження нових санкцій проти країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus