USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

У Великобританії вийшла книжка про культурну спадщину України

2 Листопада 2022 23:18
Днями у британському видавництві Thames & Hudson вийшла книга про культурну спадщину України «Скарби України: культурна спадщина народу» (Treasures of Ukraine: A Nation’s Cultural Heritage).

Про це стало відомо 1 листопада із сайта видавництва. Також книгу уже можна знайти на Amazon, пише Суспільне.

«Книга розповідає про мистецтво та спадщину України в той час, коли народ, культура, пам'ятки та витвори мистецтва країни стикаються з руйнуванням та спустошенням», – йдеться в описі.

Видання містить вісім розділів за хронологією, містить понад 220 кольорових зображень, що демонструють усе: від скіфського золота, візантійських ікон і дерев’яних церков до золотоверхих соборів, шедеврів авангарду та політичного мистецтва після Помаранчевої революції.
Читати ще: П’ятий ілюстрований «Гаррі Поттер» вийде з обкладинкою у кольорах українського прапора

Передмову до видання написав письменник Андрій Курков, а співавторами стали зокрема Андрій Пучков, Діана Клочко, Максим Яременко та Мирослава Мудрак.
«Зразки народного мистецтва переплітають динамічний і незгасимий народний наратив України через книгу, надаючи візуальної фактури, а також відчуття живої історії нації», – пишуть на сайті видавництва.
Видання коштує 25 фунтів стерлінгів (близько 1080 грн). Усі виручені кошти з реалізації книги підуть до Українського PEN для допомоги українським авторам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus