USD 41.15 41.47
  • USD 41.15 41.47
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.55 10.70

У Великій Британії застрягли близько тисячі вантажівок через закриття кордону Францією

22 Грудня 2020 08:58
Близько тисячі вантажівок другу ніч не можуть залишити англійський порт Дувр – головні ворота в Європу – через рішення французького уряду закрити кордон на 48 годин у зв’язку з новим штамом коронавірусу.

Про це повідомляє Європейська правда.

Водії 945 вантажівок в Кенті провели другу ніч у своїх машинах, чекаючи відкриття кордону з Францією, поки політики розробляють план відновлення торгівлі та подорожей.

У вівторок повинні бути оголошені заходи, узгоджені прем’єр-міністром Борисом Джонсоном і президентом Франції Еммануелем Макроном. Вони набудуть чинності в середу, повідомив міністр Франції з європейських справ Клеман Бон.

Ла-Манш є життєво важливим торговим маршрутом, по якому в пікові періоди, такі як Різдво, між Дувром і Кале курсує близько 10 000 вантажівок в день, в основному привозячи продукти.

У понеділок ввечері оператор Highways England повідомив, що «через велику кількість вантажів, що прямують в тунель під Ла-Маншем і порт Дувр», автомагістраль M20 була закрита і відкриється тільки о 08:00 за Гринвічем у вівторок.

Близько 1 550 вантажівок в’їхали до Великої Британії через порт в понеділок, але роздрібні торговці попередили про «серйозні збої», при цьому мережі супермаркетів Tesco і Sainsbury заявили, що деякі свіжі продукти, такі як салати і цитрусові, можуть закінчитися.

Нагадаємо, прем’єр Британії Борис Джонсон оголосив про запровадження локдауну для частини Англії і скасування обіцяних послаблень на Різдво у зв’язку з виявленням нового штаму коронавірусу, що на 70% заразніший, ніж звичайний.

Окрім Великої Британії, виявлення такого штаму підтвердили у Нідерландах, Данії та Італії.

Низка країн Європи оголосили про тимчасову заборону рейсів з Великої Британії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 22 Грудня 2020 10:19
скоро фунтик перетвориться на фантик

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus