USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Ватикані затримали експрацівника за спробу продажу зниклого рукопису 17 століття

8 Червня 2024 22:43
Поліція Ватикану затримала колишнього працівника Святішого престолу за спробу продати рукопис 17 сторіччя італійського архітектора й скульптора Джан Лоренцо Берніні, який раніше зник з архівів.

Про це Reuters повідомив речник Ватикану.

Підозрюваний, якого затримали ще 27 травня за звинуваченням у спробі вимагання, працював раніше в установі Fabric of St. Peter, відповідальній за збереження та утримання базиліки Святого Петра.

Він залишається під вартою у Ватикані.

Його вже двічі допитували за останні дні. Вже наступного тижня прокуратура Ватикану вирішуватиме, чи буде йому висунуті офіційні звинувачення.

Читати ще: Вперше в історії: у Ватикані кардинала засудили до тюрми

Зазначається, що правоохоронці розпочали розслідування після заяви Fabric of St. Peter. За даними італійської газети Domani, чоловік за 120 000 євро намагався продати рукопис кардиналу Мауро Гамбетті, архієрею базиліки Святого Петра.

За словами експертів, 18-сторінковий рукопис містить перші деталі декоративних елементів навісу базиліки Святого Петра, розробленого Берніні.

Сам Берніні вважається провідним майстром італійської барокової архітектури 17 століття, і серед його шедеврів є колонада навколо площі Святого Петра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus