USD 41.60 41.85
  • USD 41.60 41.85
  • EUR 41.50 41.85
  • PLN 10.50 10.70

У Ватикані десятьох церковників судитимуть за фінансові махінації, серед них – відомий кардинал

4 Липня 2021 11:19
Відомий італійський кардинал опинився серед 10 осіб, які постануть перед судом у Ватикані за звинуваченнями у фінансових махінаціях, розкраданні та відмиванні коштів, шахрайстві, вимаганні та зловживанні службовим становищем.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на агенцію Reuters.

Кардинала Анджело Беччіу, який раніше був високопоставленим чиновником адміністрації Ватикану, а також ще двох найвищих посадових осіб Ватиканського підрозділу фінансової розвідки, судитимуть у справі щодо багатомільйонного скандалу, пов’язаного з придбанням Ватиканом розкішного будинку у Лондоні. Перше засідання суду призначене на 27 липня.

73-річний Беччіу, якого Папа Римський звільнив з посади священника минулого року за кумівство та який протягом двох років розслідування завжди заперечував свою провину, став найвищим чиновником Ватикану, якого звинувачують у фінансових злочинах.

Читати ще: Ватикан на тлі скандалів проводить ревізію своїх активів вартістю в мільярди євро

Минулого тижня Папа Франциск особисто надав необхідне схвалення щодо обвинувачення кардинала Беччіу. Італійку, яка працювала на нього, звинуватили у розкраданні, а колишнього секретаря кардинала звинуватили у вимаганні.

Беччіу заявив, що став жертвою махінацій та повторив твердження про свою повну непричетність до інкримінованих йому злочинів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 4 Липня 2021 13:36
вирішили внутрішню кухню винести на публіку. хто вигодоотримувач?
Василь Показати IP 4 Липня 2021 15:47
Виявляється.служать Господу,але себе не забувають!!!Хоча церква завжди була великим власником.Мабуть,нечистий попутав.!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus