USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.58 41.80
  • PLN 10.50 10.70

У Туреччині та Сирії від землетрусу загинули понад 15 тисяч людей

9 Лютого 2023 10:01
Число загиблих в результаті турецько-сирійських землетрусів зросла до понад 15000 осіб. За офіційними даними, в Туреччині загинуло не менше 12391 особи, а в Сирії не менше 2992 осіб.

Про це повідомляє Aljazeera.

Тим часом сирійська група цивільної оборони запросила додаткове пошуково-рятувальне обладнання. Рятувальники описують ситуацію на утримуваному повстанцями північному заході Сирії як «трагічну» і просочену «запахом смерті».

Повідомляється, що з-під уламків зруйнованих будівель рятувальники продовжують діставати постраждалих. Водночас кількість жертв зростатиме в міру продовження пошуково-рятувальних робіт. Як заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреїсус, шанси знайти людей під завалами з кожною хвилиною зменшуються.

«Ситуація трагічна у всіх сенсах цього слова. На жаль, сотні сімей все ще перебувають під уламками», – сказав один із волонтерів «Білих касок».

Журналісти компанії ВВС, які працюють у місцях трагедії, повідомляють, що рятувальні роботи не припиняються ні на хвилину. Коли зупиняється техніка, самі мешканці беруть до рук інструменти та самостійно намагаються розчищати завали.

Незважаючи на завзятість, з якою люди намагаються знайти тих, хто вижив під руїнами, рятувальні роботи ускладнюються через холодну погоду – температура в районах Туреччини, які постраждали від катаклізму, поступово опускається і найближчим часом сягне позначки 7 градусів морозу.

Maxar Technologies показала моторошні фото зруйнованого турецького міста Антакья. У компанії відзначили, що знімки зроблені 8 лютого. На фото видно повністю знищені стихією райони міста.

«Пошкодження можна побачити по всій території», – підкреслили в компанії і додали, що особливо багато багатоповерхівок, що обвалилися.
Рано вранці 6 лютого Туреччину і Сирію сколихнув потужний землетрус магнітудою 7,8. Потім пішли десятки афтершоків і ще кілька землетрусів, що погіршило ситуацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus