USD 41.20 41.52
  • USD 41.20 41.52
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.80 10.95

У Туреччині розробили тест, який визначає штами COVID-19 за 3 години

4 Травня 2021 15:08
У турецькому Ізмірі розробили тест, який за 3 години визначає британський, південноафриканський та бразильський штами COVID-19. Роботу над проєктом науковці розпочали 5 місяців тому.

Тест розробили на кафедрі біомедичної інженерії в Економічному університеті Ізміру. Про це повідомив доктор наук Осман Долука, пише 24 канал.

«Послідовності генів коронавірусу аналізуються за допомогою діагностичного набору, на основі спеціального програмного забезпечення. Оцінка результатів ПЛР-тесту, дає зрозуміти, чи є проба, відібрана у пацієнта, південноафриканським, бразильським, британським штамом чи початковим варіантом», – заявив Долука.

За його словами, під час першого експерименту тест успішно виявив мутований COVID-19.

«Британський» штам COVID-19 має короткий інкубаційний період – 1 – 3 дні. Він також є у 3 рази заразнішим за звичайний. В Україні його вперше виявили у березні на Прикарпатті.

«Південноафриканський» вірус передається у рази швидше. За словами міністра охорони здоров’я України Максима Степанова, він впливає на інші органи, вражаючи нирки, печінку, центральну нервову систему. Крім того, цей штам викликає значно важчий перебіг хвороби.

Вчені заявили, що «бразильський» штам коронавірусу є агресивнішим до вагітних. Через це влада Бразилії навіть закликала жінок не планувати наразі вагітність.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus