USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.56 10.67

У Туреччині розробили прилад, який визначає COVID-19 за 10 секунд

5 Січня 2021 11:37
У Туреччині розробили прилад Diagnovir, який діагностує коронавірус (COVID-19) за десять секунд на основі зразка слини з ротової порожнини.

Пристрій створили в Національному дослідницькому центрі нанотехнологій Бількентського університету. За твердженням учених, пристрій дає точний результат на 99%, пише Обозреватель.

«Це система діагностики, яка змінює колір світіння за наявності вірусу, в такий спосіб виявляючи віруси з високою вибірковістю. У цій системі патогени визначаються протягом 10 секунд шляхом динамічного отримання флуоресцентного сигналу через чіп виявлення патогенів, який розроблений спеціально для біосенсорного пристрою», – пояснили автори розробки.

Учені зазначили, що зразок, узятий у пацієнта, змішується зі спеціальним розчином і наноситься на чіп виявлення патогенів. Якщо ж у довкіллі біосенсорний прилад знаходить патоген, то їх наявність із високою точністю встановлюється за допомогою флуоресцентного сигналу.

«На відміну від звичайно використовуваних тестів ПЛР, система заснована не на реплікації зразка, а на встановленні наявності або відсутності вірусу за допомогою передових оптичних методів. У системі використовуються оптичні та електронні модулі, що забезпечують як точне визначення вірусів, так і високу селективність виявлення, а також знання високого рівня в галузі біотехнології та матеріалознавства. Система показала 99% успіху у визначенні вірусів у проведених доклінічних дослідженнях», – запевнили дослідники.

У Туреччині мають намір ввести прилад у серійне виробництво протягом 2 місяців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus