USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

У Туреччині під час розкопок виявили голову статуї, якій 1800 років

Сьогодні 00:36
У Туреччині археологи розкопали артефакт, якому понад 1800 років. Під час розкопок в історичній фортеці дослідники виявили голову статуї II століття н. е., яка, ймовірно, зображала Аполлона.

Про це пише ТСН з посиланням на Arkeonews.

Про виявлення голови статуї, вмурованої у фортечну стіну, повідомив професор Кадір Пекташ, який керує науковими аспектами розкопок.

За його словами, голова статуї, яку датують другим століттям нашої ери, є значною знахідкою. Він також розповів про виявлені на місці розкопок монети різних періодів, зокрема турецько-ісламську, османську епохи та епоху бейлика Ментеше.

Читати ще: У Німеччині знайшли 900-річний камінь із зображенням легендарного місіонера

Вчені вважають, що голова належала статуї Аполлона, проте для підтвердження їхньої здогадки потрібні подальші дослідження артефакту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus