USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У туалет – на відро? На Волині батьки першокласників обурені умовами в шкільному укритті

18 Травня 2023 08:25
Батьки першокласників із школи №2 в Ратному розповіли: після численних прохань для їхніх дітей зробили укриття, куди вони спускаються у випадку повітряної тривоги. Однак у туалет діти змушені ходити не в спеціально облаштовану вбиральню, а на відро.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Вибороли батьки, із заявами ходили, просилили. Зробили. Я не бачила, як зробили, тому що в мене маленька дитина. Виявляється, просто побілили, парти з лавами затягнули. Туалет не зробили – поставили відро. Одне відро на всіх дітей. Там два перших класи… На туалет дітям немає грошей? Найперше – потрібно зробити якісне сховище для дітей», – обурюється мама першокласниці Ольга Токарська.

Директор школи Ігор Рудчик зауважив, що перед тим, як відкривати це укриття, його показали батькам. За його словами, останні жодних зауважень не мали. Очільник закладу запевнив: у сховищі встановлено для дітей біотуалет.

«Там не відро. Там біотуалет. Усе відповідає чинним нормам… Коли ми організовували навчання, то ознайомлювали батьків. З нового року вчимося. Всі дозволи на навчання ми отримали», – сказав Ігор Рудчик.
Голова Ратнівської селищної ради Віталій Бірук зауважив, що укриття перед відкриттям оглядала спеціальна комісія, до якої входять, зокрема, представники ДСНС. Жодних зауважень до вигляду вбиральні вони не мали.

Посадовець інформував: рада подала документи на програму фінансування облаштування укриттів у прикордонній зоні.

«Сьогодні ми подали чотири навчальні заклади на програму укриттів у прикордонній зоні. Всі можливі заклади, які підходять під ті норми, ми подали, зокрема на будівництво власного укриття для другої школи. Нині вишукуємо додаткові джерела, наприклад державні, для будівництва цих укриттів», – повідомив Віталій Бірук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Туз Показати IP 18 Травня 2023 09:36
І скільки ж разів при тривозі вони на відро сходять? Колись на дзюру в підлозі на вулиці ходили і всі вивчитися! Якщо в цьому підвалі вбиральні не передбачені проектом, то не так і просто їх облаштувати...
Макс до Туз Показати IP 18 Травня 2023 11:13
Пора таким директорам надіти це відро на голову
Патрiот до Макс Показати IP 18 Травня 2023 15:14
Та то такое ,потерпимо. Головне в Росii злиднi .
Iнкогнiто до Патрiот Показати IP 18 Травня 2023 19:31
А-ха-ха
Сарк Показати IP 18 Травня 2023 11:15
Куди не глянь в тій Україні відро , від школу до суду так і живемо як у відрі з...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus