USD 40.90 41.30
  • USD 40.90 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У Цуманській пущі впав знаменитий «пізанський» дуб

25 Травня 2018 10:52
На Білій горі, що на території Ківерцівського національного природного заповідника «Цуманська пуща», впав знаменитий «пізанський» дуб.

Про це інформує прес-служба НПП «Цуманська пуща» у Фейсбуці.

Це помітили 23 травня під час екскурсії у заповідній зоні, яку влаштували для учнів Волинського ліцею-інтернату до Міжнародного дня біорізноманіття працівники відділу еколого-освітньої та рекреаційної роботи Грицюк Юлія та Нечипорук Максим.

Під час екскурсії виявили, що впав похилий віковий дуб на Білій горі – найвищій точці Горинських крутосхилів, який був символом тієї території.

Як зазначається у дописі, ймовірно падіння відбулося 2-3 дні тому, коли була дощова та вітряна погода. Дуб відірвався від останніх трьох потужних коренів, решта ж була вже у повітрі внаслідок ерозійних процесів останніх 10 років.

Нагадаємо, що цей «пізанський дуб» віком понад 150 років та обхватом стовбура понад 250 см став своєрідним символом Горинських крутосхилів, адже своїм корінням дуже д довго тримався за життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus