USD 40.90 41.30
  • USD 40.90 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У цуманських лісах орудують досвідчені «дубові молодики»

5 Травня 2018 15:21
У Цумані знову крадіжка дубів. І знову – робота досвідчених «дубових молодиків», яких цього разу помітили на позашляховику на «бляхах».

Самовільну рубку дуба виявили вчора пізно ввечері працівники групи оперативного реагування у Мощаницькому лісництві ДП «Цуманське ЛГ» (Ківерцівський р-н). Про це повідомили у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

«Дубові молодики» працювали за вже налагодженою схемою: зрізали дерево – це дуб із діаметром пенька близько 60 см, навантажили у позашляховик з іноземною реєстрацією. Але на виїзді з ділянки, де й сталася крадіжка, натрапили на лісову охорону.


Перша думка і відповідно – спроба втекти з машиною та добутою деревиною – не мала успіху. Тож хлопці накивали п’ятами, лишивши машину з деревиною лісовій охороні.



Про цей факт працівники Державної лісової охорони повідомили поліцію. Але на цьому справа не завершилася. Коли правоохоронці проводили на місці слідчі дії, прийшов молодий чоловік – житель смт Цумань – і повідомив, що це він вчинив самовільну рубку. При цьому наголошував, що працював у лісі сам. Хоча очевидно, що виконати таку роботу одноосібно просто неможливо.

За фактом тривають слідчі дії. Авто з деревиною вилучено і доставлено на штрафмайданчик Ківерцівського РВ НП.

Зважаючи на те, що дерево самовільно зрізане у межах природо-заповідного фонду, відповідальність за скоєне передбачена не лише адміністративна, а й кримінальна.

Що особливо цікаво. Ці «дубові молодики» вже не раз потрапляли у поле зору лісової охорони, а відповідно – і поліції.



Факти, про які лісвіники інформували раніше, а це – затримання у селі Карпилівка Ківерцівського р-ну, самовільні рубки дубів у Тростянецькому лісництві ДП «Ківерцівське ЛГ» , Цуманському лісництві ДП «Цуманське ЛГ» та багато інших – вказують на причетність до крадіжок групи осіб. Очевидно, що чоловіки вже традиційно так «заробляють». І відбуваються крадіжки або в лісах Цуманського, або Ківерцівського лісгоспів.

Такі дії – чітка ознака роботи організованої злочинної групи. Про цю проблему з боку лісівників вже зазначалося неодноразово. На жаль, самостійно побороти її лісовій охороні не вдасться. Щоб викорінити «злочинну звичку», мають бути чіткі консолідовані дії та позиція лісівників, правоохоронних органів та самої громади. Адже такі крадіжки – це ще й втрати місцевих бюджетів.

Тож лісівники звертаються до громадян: не будьте байдужими. Якщо ви помітили підозрілі дії у лісі, повідомляйте про це у місцеві лісгоспи. Або телефонуйте на цілодобову телефонну лінію Волинського ОУЛМГ – (0332) 72 00 54.

До слова. Місцеві жителі розповідають, що саме ці люди ініціювали нещодавнє перекриття дороги у Цумані, аргументуючи тим, що шляхи руйнують лісовози. Очевидно, таким чином намагаючись помститися лісівникам за свої постійні «збитки».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 5 Травня 2018 17:12
За таку дубову колоду їм поляки ще три бляшанки даром віддадуть...аби й далі поставляли дуби.
Анонім Показати IP 5 Травня 2018 19:32
прокуратурва все "рішає" за бабло
анонім Показати IP 6 Травня 2018 00:24
А до чого тут перекриття дороги, ліплять що небуть
Анонім Показати IP 7 Травня 2018 12:17
Випадково не тіж самі крадії? www.volynnews.com/news/society/kradiyi-lisu-pokynuly-dzhyp-ta-znykly-v-temriavi/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus