USD 41.05 41.37
  • USD 41.05 41.37
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.60

У центрі Луцька можна буде припаркуватися за 20-30 гривень на годину

19 Липня 2023 12:24
Паркування авто у центрі Луцька на спеціальному обладнаному майданчику поблизу драмтеатру коштуватиме 20-30 гривень на годину.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Як ідеться у звіті КП «АвтоПаркСервіс» за перше півріччя 2023 року, підприємство веде роботу з організації спеціально обладнаного майданчика для паркування транспортних засобів на вулиці Богдана Хмельницького, 1 (Волинський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка).

Зокрема нині розроблено кілька схем організації дорожнього руху на цьому паркувальному майданчику, аби обрати найбільш оптимальну, що враховувало б побажання та потреби жителів та гостей міста.

Також підприємство провело дослідження ринку вартості обладнання, яке необхідне для встановлення. Адже згідно з правилами паркування транспортних засобів, затвердженими постановою Кабінету міністрів України, на спеціально обладнаних майданчиках для платного паркування мають бути встановлені автоматичні в'їзні та виїзні термінали. Окрім того, на спеціально обладнаних майданчиках для паркування у разі можливості встановлюють систему відеоспостереження за рухом транспортних засобів на їх території і табло із змінною інформацією про наявність вільних місць для паркування.

Зараз КП «АвтоПаркСервіс» розробляє тариф на послугу користування спеціально обладнаним майданчиком для платного паркування транспортних засобів, який, за попередніми розрахунками, становитиме 20-30 грн/год.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
петро Показати IP 19 Липня 2023 12:37
Це в найкомфортнішому місті України? Ганьба! Має бути перша година безплатною. Друга і решта - по 10 грн за годину.
Мутний до петро Показати IP 19 Липня 2023 13:11
Зробіть свою парковку вкладіть кошти і тоді побачимо як заспіваєте пісню .
лучанка до петро Показати IP 19 Липня 2023 14:51
Комфортне місто- це перш за все для пішоходів і користувачів громадського транспорту. Водії персональних авто піддаються "дискримінації "( і правильно!) у всьому цивілізованому світі. А взагалі-читайте Ільфа і Петрова.
Анонім Показати IP 19 Липня 2023 13:19
в Нидерландах в маленьких містах таких як Луцьк вартість парковки біля будинків 2 евро в день
Петро до Мутного Показати IP 19 Липня 2023 14:01
Вся справа у тому, що якраз ніякої.парковки ніхто і не робить. Просто на заасфальтовану територію в центрі міста поставили гнутий шлагбаум, який невідомо ким і як регулюється, і, виявляється, з січня " вивчають" як обладнати парковку. І за ніщо - 30 грн на годину. Вважаю це здирництвом міськвиконкому. Ось маєте площу коло ринку. Впорядкуйте. Зробіть не смітник, а парковку. За це не гріх платити.
Лучанин до Петро до Мутного Показати IP 19 Липня 2023 16:41
Вся справа в тому, що в центрі біля Драмтеатру ніякої парковки і не треба - платної чи безплатної. Зробити центральну площу міста - парковкою - це якась деградація для міста...
Фінінспектор Показати IP 19 Липня 2023 14:19
А ви уявляєте, яка вартість парковки буде біля цинкового дому в парку культури і відпочинку ?
Водій Показати IP 19 Липня 2023 14:42
Чому не роблять платну парковку біля міської ради?!
Радувець Ларіса до Водій Показати IP 19 Липня 2023 16:31
Зовсім скаженіють чинуші! Як там з міською вбиральнею у центрі? Вкурені підлітки в кущах валяються. А тепер і втридорога а нашому місці наші обранці з нас три шкури дерти будуть? Дійсно, хай біля міськради собі зроблять цю новину і пограються.
Роман Показати IP 19 Липня 2023 21:42
А чому б КП «АвтоПаркСервіс» замість здачі в оренду місць паркування на авторинку самим не зайнятись збором коштів з продавців автомобілів? Там шалені кошти ходять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus