USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

У транспорті Луцька ловили «зайців»: чотирьох пасажирів оштрафували

21 Серпня 2021 07:00
У громадському транспорті Луцька під час планової перевірки оплати проїзду шукали людей, які розраховувалися замість електронного квитка готівкою. Рейд розпочали в районі 40-го кварталу, інформує Суспільне. Волинь.

Відстежували пасажирів, які оплачували проїзд готівкою, 20 серпня працівники управління міськради, відділення Укртрансбезпеки і контролери Луцького підприємства електротранспорту.

Як розповіла контролер-ревізор ЛПЕ Олена Брилюк, проїзд у маршрутках і тролейбусах можна сплатити за допомогою електронного квитка, банківської картки, PayPass, додатка CityCard або одноразового квитка.

Зі слів головного спеціаліста управління Укртрансбезпеки в області Михайла Лущинського, штрафи складають і на пасажирів-порушників, і на перевізників.

«120 гривень штрафу на пасажирів, які сплатили проїзд готівкою, та 1 700 гривень на перевізника за перевезення безквиткового пасажира», – зазначив спеціаліст.

Один із перевізників Олександр Кашуба, який обслуговує маршрути № 11, 25 і 29, розповів, що до впровадження електронного квитка підприємство втрачало третину прибутку. Зараз, каже, на маршрутах працює 10 водіїв, ще п’ятьох не можуть знайти.

«Для нас краще безготівкова система. Ми до цього звикли, але є людський фактор: люди дають гроші, а водії беруть. Водій сьогодні заробляє значно менше, як колись – нині це в районі 10 тисяч гривень», – розповів перевізник.
«Перевірку впродовж дня здійснили на десяти маршрутах, де виявили 18 безбілетників», – каже головний спеціаліст відділу транспорту Луцької міськради Володимир Степанов.

За підсумками рейду виписали чотири штрафи пасажирам та склали шість актів на перевізників.

Зі слів посадовця, упродовж 2021 року в місті провели більше 80 перевірок та склали до сотні приписів на перевізників щодо технічного стану транспорту та готівковий проїзд пасажирів.

«Минулого року платили електронними носіями 50-60 % людей, нині фіксуємо 75-80% оплати електронними носіями», – додав Степанов.

Спільні перевірки з контролерами ЛПЕ триватимуть до кінця літа включно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Луцьк Показати IP 21 Серпня 2021 07:41
Ще сходіть перевірте сіті кард термінали як працюють в місті! Тому що щось часто в них збій буває,а на гарячій лінії ніхто не відповідає на дзвінки-оштрафуйте і їх
Володя Показати IP 21 Серпня 2021 09:06
Яке це порушення якщо людина розрахувалась готівкою???????¿?????????¿
Лучанин до Володя Показати IP 22 Серпня 2021 23:52
То нехай та людина пред'явить квиток на проїзд у підтвердження слів про оплату.
Остап Вакарчук Показати IP 21 Серпня 2021 09:10
Всього чотирьох зайців оштрафували, видно котрі твердо не бажали платити за проїзд навіть в присутності контролерів, а зо два десятка "халявщиків" відпустили, бо ці зайці заплатили під пильним котролем перевіряючих чи втекли.
Лучанин Показати IP 21 Серпня 2021 09:33
А можна детальніше де саме на кожній зупинці можна придбати одноразовий квиток? Я був одним з перших хто хотів впровадження електронного квитка, тепер дякуючи тому що все зробили через ... як завжди, я майже не користуюся громадським транспортом. Принаймні це буде до того часу поки пасажир не зможе придбати одноразовий квиток або в транспорті, або на кожній зупинці і сітікард не перестане брати гривню кожен місяць з рахунку додатка - рахунок пасажира (картка чи додаток) побудований по принципу банківського, відповідно на ньому лежать гроші, до того ж чималі і сітікард крутить ними, заробляє на них і саме через це не повинно бути ніякої плати за обслуговування, адже людський фактор відсутній, зарплати нікому платити не треба, все робить техніка і відсотків за користування грошима має бути достатньо.
Дідо до Лучанин Показати IP 21 Серпня 2021 13:17
Карту з чіпом в будь-якому банку зроблять, на будь-якій зупинці. Проїзд 6.25
Правда Показати IP 21 Серпня 2021 10:00
........Спочатку хай наш мер із Сіті кардом встановлять на кожный критый зупинці термінали для поповнення а тоді вже штрафують
Анонім Показати IP 21 Серпня 2021 10:00
Чому не оштрафували?На камеру страшно робити протиправні дії??Мене 5 років тому така контролерша за руки тримала,а тут "покиньте...".
Лучанин Показати IP 21 Серпня 2021 10:12
Так люди то чесно сплачують за проїзд!!! Приїде до мене хтось зі стареньких батьків, зайде в маршрутку, заплатить і він "безбілнткик"? Де купувати ті одноразові квитки? Чи є в маршрутках компостери? Де доступна інформація про це?
777 Показати IP 21 Серпня 2021 19:57
З двадяти чотирьох чоловік, яких контролери піймали 18-ь зайців відпустили, а 4-х оштрафували, це видно тих чотирьох, котрі "нах.й" послали контролерів. Решта зайців мовчали, то на них склали тільки протоколи.
Анонім Показати IP 25 Серпня 2021 00:21
Луцьк такий маленькій...ходіть пішки...корисно для здоров'я та гаманця

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus