USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.74

У Теремнівські ставки в Луцьку випустили понад 900 кілограмів риби

25 Листопада 2021 10:11
У Теремнівські ставкизаселили 930 кілограмів карася сріблястого.

Зі слів начальника відділу іхтіології та регулювання рибальства Волинського рибоохоронного патруля Олександра Климнюка, у водойму випустили «цьоголітку» – рибу, яка навесні 2022 року стане однорічною, повідомляє Суспільне.

Усього в ставки заселили 116 тисяч 250 рибин, середня вага однієї становить вісім грамів. Зарибок виростили в рибному господарстві у селі Лище Підгайцівської громади.

Окрім карася сріблястого, водойма заселена й іншими видами. Як розповів начальник відділу рибоохоронного патруля, у попередні роки в Теремнівських ставках водилися короп, щука, окунь, лин, білий амур, товстолоб, плітка та краснопірка.

Заселення риби відбулося з ініціативи небайдужих рибалок-любителів міста.

«Орієнтовна вартість зариблення становила 12 тисяч гривень», – додав Олександр Климнюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Ще памятаю Показати IP 25 Листопада 2021 11:39
У Теремнівському ставку мешкав Золотий Карась, на початку 70-х став зявлятися Срібний, який називали Японським Карасем. Згодом Японський карась витіснив Золотого, а ще через деякий час почистили ставок від лілій, ставок опинився в місті з витікаючими наслідками - "Місто" витіснило і Сріблястого Карася і Жаб! Люди проявили інциативу це добра справа. Але є одне но, відновлення популяції Звичайного (Золотого) карася має відбуватися на більш серйозному рівні а не тільки на плечах ентузіастів.
Анонім до Ще памятаю Показати IP 25 Листопада 2021 12:08
Да не відновиться в теремно золотий карась. Цепитання конкуренції, яку він програє цьому китайському завезенцю.
Ще памятаю до Анонім Показати IP 25 Листопада 2021 14:44
1. Учені стверджують, що причиною поступового витіснення золотого карася могла стати його гібридизація зі срібним. При ній срібний карась за рахунок стерильних гібридів нарощує свою чисельність та просто «поглинає» вже більш рідкісного золотого карася». 2. Червоний список Німеччини відносить відносно невідомих риб до категорій критично зникаючих. У Рейнланд-Пфальці, Берліні та інших федеральних землях, таких як Гессен і Рейнланд-Пфальц, заборонено цілорічне рибальство. У Баден-Вюртемберзі, згідно з підрахунками в проекті Державної асоціації рибальства, карасі були встановлені на один рівень вище і вважаються загроженими зникненням. На підставі цих результатів придатні води зараз заселені карасями. 3. В Україні Звичайний (Золотий) карась занесено в Червону книгу, виходить що не в червону а в книгу Мертвих,бо нікому не потрібен. Легше сказати та не відновиться він... і запустити сріблястого...легше закрити очі на діяльність людини по розрушеню екосистеми річки Сапалаївки та ставків на цій річечці. 4. В статті говориться по загальний запуск , в Теремнівські ставки щось мені підсказує що запущено в ставок на Струмівці, там навколо ставка замків набудовано а рибки нема.
Цифровий карась до Анонім Показати IP 26 Листопада 2021 14:11
От песиміст
ага до Ще памятаю Показати IP 25 Листопада 2021 12:42
ще линьки ловилися, пару раз доставав в'юна. хоч пмякив поменшало
Адвокат Рибка до ага Показати IP 26 Листопада 2021 14:10
Був один в'юн і того спіймав. От браконьєр.
Лучанин Показати IP 25 Листопада 2021 11:58
Заборонити вилов хоча б на рік для відновлення популяціі***А то сидять ціле літо й виловлюють дрібноту** Запитуєш навіщо ? Та котові** Жадібність!
Тертий карась Показати IP 26 Листопада 2021 13:17
Коментарі не в тему. Мільйон років тому, в цьому місці динозаври водились, ох вже ці печерні люди, всіх вибили.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus