USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

У телефоні в нардепа Пономарьова знайшли листування з ФСБшниками

26 Липня 2023 09:28
У телефоні підозрюваного у державній зраді нардепа від ОПЗЖ Олександра Пономарьова знайшли листування з ФСБшниками.

Як повідомляють «Схеми», один із ФСБшників називав депутата «батя», з іншим вони обговорювали інтеграцію бізнесу Пономарьова «в економіку Криму».

Всього протягом весни-літа 2022 року нардеп, перебуваючи під окупацією, підтримував зв’язок із двома працівниками ФСБ – з позивним «Богун» та «Лис», домовлявся із ними про зустрічі у Бердянську і Криму та звітував про роботу своїх підприємств.

Сам Пономарьов раніше підтверджував, що в окупації мав контакти з співробітником ФСБ «Богуном», але говорив, що це «ФСБшник в балаклаві, який намагався схилити його до співпраці», від якої він «відмовився».

У листуваннях, знайдених правоохоронцями в одному з телефонів Пономарьова, депутат сам виступав ініціатором зустрічі з «Богуном».

«Вітаю, треба поспілкуватися!» – йдеться у повідомленні, відправленому Пономарьовим 10 червня 2022 року. У відповідь «Богун» пропонує депутату зустрітись «у неділю в Сімферополі».

11 липня 2022 року «Богун» відправляв Пономарьову голосове повідомлення, в якому називав його «батя» та розповідав про стан здоров’я «тещі», повідомляючи, що «допомога не треба».
Також правоохоронці виявили у телефоні листування з контактом Віктор «Лис». Як дізналися журналісти, це також працівник ФСБ, підлеглий «Богуна». З ним Пономарьов зустрічався кілька разів, наприклад, 28 травня 2022 року. Через три дні після зустрічі нардеп направив ФСБшнику документ, в якому називалась «доцільною» інтеграція підприємств холдингу Пономарьова «в економіку Криму».

«Пропонується здійснити введення зовнішнього управління у вигляді юридичної особи з республіки Крим. Мета – формування нових ринків збуту, укладення договорів, налагодження поставок до країн Азії через Крим», – йшлося у відправленому документі.
24 липня правоохоронці викрили народного депутата від забороненої проросійської партії «ОПЗЖ» Олександра Пономарьова на співпраці з Росією. Під час повномасштабного вторгнення РФ він перебував на тимчасово окупованій території Запорізької області та добровільно почав співпрацювати з росіянами.

Пономарьову вручили підозру у державній зраді. Йому загрожує до 15 років в’язниці. Печерський суд обирав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
777 Показати IP 26 Липня 2023 10:22
Ага.хранил на память.специально для сбу. Себе срок или вообще вышак.
До 777 Показати IP 26 Липня 2023 13:53
Ану здриснув звідси проаацапська гнида

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus